Tapasztalat és együttműködés-a nyugdíjasokat köszöntötték


2010-10-08 20:02:35  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Tapasztalat és együttműködés-a nyugdíjasokat köszöntötték főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesülete ma tartotta az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségét a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. A rendezvényt Baán Éva nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, az ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává. Magyarországon nincs pontos adat arról, hogy hány idős ember él egyedül. Az 1996-os becslés szerint több mint egy millióra tehető azon idősek száma, akik magányosan élik életüket.
- A pápai nyugdíjas egyesület kiemelt célja, hogy nyugdíjas társainkat megszólítsa és enyhítse az egyedüllét okozta mindennapi esetleges magányosságot. De mi nyugdíjasok is sokat tehetünk azért, hogy időskorunkban egy másfajta értékrend szerint éljük az éltünket- köszöntötte a megjelenteket Baán Éva.
Az egyesület elnöke beszédében azt mondta nyugdíjas társainak, ha felhagyják a teljesítmény utáni belső kényszerüket, akkor rátérhetnek egy újfajta szellemi-lelki fejlődés útjára, felfedezhetik az élet apró szépségeit. Ebben a korban kerülhetnek közelebb valódi önmagukhoz is.
Dr. Kovács Zoltán, a rendszerváltás óta hatodszorra megválasztott polgármester is köszöntötte a nyugdíjasokat. Beszédében az idősek tapasztalatát és az együttműködést emelte ki. Mint mondta, fontos, hogy az idősebbek átadják tapasztalataikat a fiatalabb nemzedékeknek. Sok mindent átéltek már, háborút, szocializmust, rendszerváltást és mégis mindig mosolyognak, elégedettek ebben a közösségben és azokról a bölcsességekről beszélnek, amit át akarnak adni a fiataloknak-fogalmazott dr. Kovács Zoltán.
A köszöntéseket a Pápai Nyugdíjas Énekkar műsora követte, majd Gyimóthy László előadásában egy vers hangzott el. Mukicsné Zsuzsa jól ismert slágereket énekelt, melyhez a közönség is csatlakozott, majd a Nyugdíjas Tánckar „simitánca” fokozta az emelkedett hangulatot. A délután folyamán fellépett a nemesgörzsönyi énekkar is, akiket a Szeptim együttes követett operett műsorával.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!