Jótékonysági Újpest – Fradi Pápán


2010-10-08 17:05:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jótékonysági Újpest – Fradi Pápán főképe
A vörös iszap katasztrófa nemcsak Kolontár és Devecser utcáit és házait, hanem utóbbi település futballpályáját is elöntötte, mivel a pálya az áradás által egyik leginkább érintett területén van. A játéktér megközelíthetetlen és vélhetően hosszú évekre - talán örökre - használhatatlanná vált. Az iszap által végzett pusztítás mértékéből adódóan a Devecser SE-nek semmije sem maradt, mezek, labdák, sőt még a játékosok igazolásai is megsemmisültek. A Lombard Pápa vezetősége a katasztrófáról értesülve úgy döntött, hogy – több klubhoz hasonlóan - segítő kezet nyújt a megyei első osztályban szereplő gárdának. Az élvonalbeli klub tagjai ma mezt és labdákat adományoztak az egyesületnek, emellett október 13-án 18 órától az Újpest és a Ferencváros egykori labdarúgói között egy jótékonysági mérkőzést is rendeznek, pályára lép többek között Hrutka János, Lipcsei Péter, Vincze Ottó, Hajdú Attila, Kovács Zoltán, Mészöly Géza és a Lombard FC Pápa vezetőedzője, Véber György is, a belépőjegy - adományként - egységesen 1000 Ft – tudtuk meg Szemán György klubigazgatótól.
Heizler Gábor, a devecseri csapat szakosztályvezetője elmondta, egészen példátlan és megható, mennyien segítenek klubjuknak: felajánlotta pályáját a Balatonfüred, az Ajka Kristály, az Úrkút és a Somlószőlős is, végül a hely közelsége miatt az FC Ajka segítségét fogadták el.
- Mezgarnitúrát kaptunk a Veszprém FC-től, a Peremarton csapatától, az Úrkút pedig hosszú ujjú felsőkkel és öt labdával segít ki minket. Az NB II Nyugati csoportjában szereplő Gyirmót vezetői nemrég arról tájékoztattak, hogy a Szigetszentmiklós elleni bajnoki mérkőzés teljes bevételét csapatunknak ajánlják fel. A labdarúgó szövetségtől 10 labdát kapunk, az igazolásainkat pedig ingyen pótolják.
A pápai Újpest - Ferencváros mérkőzést megelőzően jövő szerdán 15 óra 30 perctől a veszprémi egyetemi stadionban a Devecseri SE a Monicomp Liga éllovas Videotonnal játszik. A fehérvári klub egy garnitúra mezt is adományoz a Veszprém megyei egyesületnek, a helyszínre pedig adománygyűjtést és véradást is terveznek a katasztrófa károsultjaiért.
Ne feledjék, hogy a kolontári és devecseri lakosoknak továbbra is segíthetnek, a 1752-es Nemzeti Segélyvonal hívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül. A Veszprém Megyei Önkormányzat elkülönített számlát is nyitott a bajba jutottak számára, aki pénzzel szeretné támogatni őket, az alábbi számlaszámra utalhat: 11748007-15431954-10104002.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!