Idén is lesz órakiállítás


2010-10-08 13:25:45  | cikk: mo  | 


Különleges óraszerkezetek, világmárkák, ütésálló törésteszt, ritkaságok – címszavakban a VII. pápai órakiállítás és börze látványosságai.
A Jókai Mór Mór Művelődési Központ Pápa Város Önkormányzata támogatásával idén is színvonalas rendezvénnyel várja az óraszerkezetek szerelmeseit. A szervezők mai sajtótájékoztatójuk alkalmával számoltak be A megtalált idő címmel október 16-17. között a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában megrendezendő kiállítás kísérőprogramjairól. Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMK igazgatója elmondta, idén is három pillérre épül a rendezvény. Ezúttal 14 magyarországi kereskedő 40-féle óramárkával jelenik meg a tárlaton, felölelve az európai és azon kívüli márkák nagy részét. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum hozzájárulásával a Somogyi Galériában 3 hétig látogatható a ritka műtárgyakból összeállt kiállítás. Végül idén is helyet kapnak a magángyűjtemények, s börze keretében lehetőség nyílik vásárlásra és cserére egyaránt.
Az idei évben számos szórakoztató program várja az órakiállítás látogatóit. Az érdeklődők saját maguk tesztelhetik az egyik népszerű gyártó cég ütésálló óráját, de lesz divatórabemutató, óraszépségverseny, nyereményjátékok és a pápai tárlat alkalmával debütál egy különleges óraszerkezet, amely megjárta a világűrt s melyből világszerte csupán 100 darabot gyártottak – tudtuk meg Böröczky Jenő órástól.
Újdonság, hogy a szervezők a kiállítást megelőzően a témával kapcsolatban rajzpályázatot hirdettek az általános iskolások körében. A beérkezett alkotásokat a rendezvényen tekinthetik meg az érdeklődők. Az órakiállítást október 16-án, szombaton 9 órakor dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő nyitja meg. A rendezvény fővédnöke dr. Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!