Két pápai sportoló az Európai Játékokon


2010-10-08 12:29:24  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: msosz.hu  | 


Két pápai sportoló az Európai Játékokon főképe
A szeptember 18 és 23-a között Varsóban lebonyolított viadalon 10 sportágban mérhették össze rátermettségüket, ügyességüket és küzdeni tudásukat a speciális olimpikonok, akik 56 országból érkeztek, mintegy 1500-an. Az egyik legnagyobb delegáció a magyar volt, a kontinensviadalra Magyarországról 67 sportoló érkezett, akiknek eredményeire nem lehet panasz, hiszen 40 arany, 25 ezüst és 24 bronzéremmel tértek haza. A Balla Róbert téri Általános Iskola két versenyzővel képviseltette magát, az atléta Bogdán Sándor két arany, egy bronzéremmel, Horváth Edina a labdarúgócsapat tagjaként egy bronzéremmel gazdagodott. Szautner Mihály, az iskola testnevelője és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség atlétika szakágvezetője elégedetten foglalta össze a varsói kirándulást.
- Az olimpiai versenyekhez hasonlóan az Európa Játékok is divízionálással indultak. Bogdán Sándor rutinos versenyzőnek számít, rendkívüli szorgalommal nyáron sem pihent, ebben az időszakban a pápai atlétákkal készült, ami az eredményeken is meglátszott, hiszen 1500 és 5000 méteren is nagyon jó idővel elsőként szakította át a célszalagot. Horváth Edina labdarúgó a válogatott oszlopos tagjaként, sérülése ellenére is végig a pályán volt, oroszlánrészt vállalt a bronzért vívott győztes mérkőzésből. Atlétikában befejeződtek az idei küzdelmek, a legközelebbi verseny az október 16-ai pápai kézilabdatorna lesz, decemberben pedig labdarúgásban országos tornát rendeznek Budapesten – tette hozzá a testnevelő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!