A Jobbik is gyűjt a vörösiszap-katasztrófa károsultjai részére


2010-10-07 16:45:20  | cikk: mo  | 


Természetesen nem lehetnek elégedettek az önkormányzati választások eredményeivel, de tény, hogy nagyon alacsony volt a részvétel – értékelte az őszi választások eredményeit Erőss Bulcsú a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete mai sajtótájékoztatóján.
Erőss úgy fogalmazott, pozitívnak értékeli, hogy bár kevesen is, de a radikális képviselők megjelentek az önkormányzatokban és a megyei közgyűlésekben is. Jelöltjeik szereplését illetően elmondta, 4-5 százalékkal kevesebb szavazatot kaptak, mint az országgyűlési választásokon. Ez talán annak tudható be, hogy radikális, nemzeti érzelmű szavazóik nem tartották olyan fontosnak az önkormányzati választásokat, vagy pedig ők nem tudták mozgósítani szavazóikat oly mértékben, hogy elmenjenek szavazni.

Orbán Imre a vörösiszap-katasztrófa kapcsán azt hangsúlyozta, a Magyar Nemzeti Gárda megyei és dunántúli állománya hétfő óta végzi a kármentesítést. A Jobbik helyi elnöke elmondta, pártjuk megyei vezetése már évek óta hangoztatja, hogy az ajkai zagytározót fel kell számolni.
A katasztrófa kapcsán a Jobbik követeli a felelősök megnevezését, az ajkai zagytározó környezetre gyakorolt hatástanulmányát, Ajka, Kolontár és Devecser kiürítési tervét. Orbán Imre hozzátette, kérik a védelmi bizottságot, hogy a Marcal menti települések földjeire ne engedjék rá a vörösiszapot, ne alakítsanak ki szükségtározókat Kemeneshőgyész, Egyházaskesző, Marcaltő és Malomsok települések határaiban.

Orbán felhívta a figyelmet arra, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete, a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet és a Pápaiak a Nemzetért Egyesület is gyűjtést szervez a kolontári és devecseri katasztrófa áldozatai számára. A felajánlásokat, vagyis a meleg ruhákat, ásványvizeket, tartós élelmiszereket és tisztító eszközöket Csatáry Anikó címén, a Pápa, Bethlen utca 8/A. szám alatt gyűjtik. A Jobbik helyi elnöke köszönetét fejezte ki azoknak a társadalmi és politikai szereplőknek, akik adományaikkal, munkavégzésükkel és együttérzésükkel támogatják az érintett települések lakosságát.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!