Egészséges életmódról az iskolában


2010-10-07 12:02:38  | cikk: mo  | 


Egészséges életmódról az iskolában főképe
Ismét életmódfoglalkozás várta a diákokat ma délelőtt a Türr István Gimnáziumban. A JMK Tudás-Szín-Tér projektje keretében megvalósuló program ezúttal a középiskolásokat célozta meg. Borbély Lajosné életmódoktatótól megtudtuk, az előadás gondolata azért fogalmazódott meg a szervezők fejében, mivel a civilizációs betegségek, a daganatos megbetegedések, a magas vérnyomás, a szív-és érrendszeri megbetegedések már a gyerekek, a fiatalok körében is tapasztalhatók. Éppen ezért interaktív formában ismerhetik meg és sajátíthatják el a diákok azokat az alapelveket, amelyek betartásával a betegségek megelőzhetők.
Borbély Lajosné a prevencióra hívta fel a figyelmet. Azt hangsúlyozta, inkább előzzük meg a betegségek kialakulását, minthogy kezeljük azokat. Mindezt egész egyszerűen, életmód változtatással és helyes táplálkozással el lehet érni. A diákok játékos feladatok útján sajátíthatták el az egészséges életmód alapjait.
A foglalkozás második felében pedig meg is kóstolhatták azokat az élelmiszereket, amelyek az egészséges táplálkozás alapját képezik.
Az életmódtanár kérdésünkre elmondta, tavasszal az általános iskolás diákok vettek részt az előadásokon. A tapasztalat azt mutatja, igazán fogékonyak a gyerekek, nagy érdeklődést mutattak a helyes táplálkozás és egészséges életmód iránt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!