A katasztrófa sújtotta településeken járt dr. Kovács Zoltán


2010-10-06 20:25:46  | cikk: mo  | 


Szörnyű állapotok vannak, a televízió felvételei nem adják vissza azt a borzalmat, amit ott lehet tapasztalni – így fogalmazott dr. Kovács Zoltán késő délután, miután a húsgyár igazgatójával hazaérkezett a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településekről.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Pápa polgármestere és Politzer József segélyszállítmányt juttatott a településre. Dr. Kovács Zoltán elmondta, az Agroprodukt Zrt. mintegy fél millió forintnyi felajánlással, Pápa városa pedig a Közszolg Kft. konténereivel, gépjárművekkel – melyekkel a vörösiszapot szállíthatják el az érintett területekről – járul hozzá a mentési munkálatokhoz.
A katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a hadsereg emberei folyamatosan dolgoznak a helyzet konszolidálásán. Dr. Kovács Zoltán kérdésünkre elmondta, Kolontáron már befejezték a kárfelméréseket, az ügyet átadták a biztosítók szakembereinek. Devecserben még zajlik a károk felmérése, hiszen ott közel 400 ház érintett. 




Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!