Összefogás a károsultakért


2010-10-06 14:31:50  | cikk: mo  | 


Összefogás a károsultakért főképe
Példátlan összefogás jellemzi a pápai vállalkozásokat és civil szervezeteket a vörösiszap-katasztrófa miatt kialakult helyzetben. Ezekben a percekben indult el a Pápai Hús 1913 Kft. autóbusza a húsüzem elől. Dr. Kovács Zoltán polgármester és Politzer József ügyvezető igazgató személyesen szállítják a katasztrófa sújtotta területre az 50 garnitúra vegyvédelmi felszerelést, 50 pár gumicsizmát, meleg pulóvereket és lapátokat. Politzer Józseftől megtudtuk, a kapuvári húsüzemmel összefogva tartós élelmiszereket is juttatnak az érintett településekre. A kapuváriak a napokban 1 tonna élelmiszert adományoztak, így a Pápai Hús 1913 Kft. által felajánlott 1500 db löncs és 1500 db pacalpörkölt konzerv még a pápai raktárakban van. Politzer József hozzátette, napi kapcsolatban állnak a települések polgármestereivel, amint szükségessé válnak az élelmiszerek, azonnal eljuttatják. Az igazgató arról tájékoztatott, a húsgyár által felajánlott adomány összesen 800 ezer forint értékű. A Civil Háló Szövetség régóta kapcsolatban áll az ajkai Kristályvölgy Egyesülettel. Értesüléseik szerint az érintett településeknek gumicsizmákra, lapátokra, esőkabátokra, tisztítószerekre, tartós élelmiszerekre és törölközőkre van szüksége. A Civil Háló Szövetség ezért várja a felajánlásokat, az adományokat a Civil Irodában, a Pápa, Korvin u. 16-18. szám alatt fogadják. Az összegyűjtött adományokat a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás segítségével juttatják el az érintettek számára.  A civilek kezdeményezésére a Boszorkánykonyha étterem is hozzájárul a rászorultak megsegítéséhez. Holnap 40 adag gulyáslevest osztanak szét a településeken.  
Baloghné Uracs Mariannától, a Civil Háló Szövetség elnökségi tagjától megtudtuk, nagy szükség van önkéntesek segítségére is. Férfi munkaerőt elsősorban fizikai munka (lapátolás) végzésére, női munkaerőt pedig étel-és italosztásra várnak. Baloghné Uracs Marianna azonban felhívta a figyelmet arra, az önkéntesek közvetítése kizárólag szervezett formában történhet, amelyet a Civil Háló Szövetség koordinál. Önállóan senki ne induljon el a katasztrófa sújtotta településekre! Információ:
Csiténé Teslér Viola civil koordinátor 06-20-253-33-22 Gáncsné Hajmási Tünde 06-20-223-91-19

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!