Grőber Attila: Ezt a választást elvesztettük és nincsen de


2010-10-03 23:13:27  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Grőber Attila: Ezt a választást elvesztettük és nincsen de főképe
Négy mondatot ígért az MSZP kampányzáró rendezvényén Grőber Attila, a szocialisták polgármesterjelöltje, amikor a választások várható eredményéről faggattuk. Ma este elmondta ezeket nekünk. Mint mondta, ő nem szereti a mellébeszélést: ezt a választást elvesztették és nincsen de.
- Ahhoz képest, amire én számítottam, hogy elveszítjük a választást, most duplán elvesztettük: egyrészt a szavazatok számát illetően, másrészt, hogy nem tudtuk meggyőzni a választópolgárokat abban, hogy menjenek el szavazni. Az előbbi is bánt, de az utóbbi különösen. Soha Pápán, amióta polgármestert szabadon választunk, ilyen kevés szavazattal nem lehetett nyerni választást – mondta elsőként.
Másodszor hangsúlyozta, őszintén és tiszta szívből gratulál a polgármesternek és a képviselőknek, különös tekintettel Bocskay Lászlónak, akivel egy kerületben indultak.
Harmadikként azt mondta, felajánlják azt a munkát, munkabírást, amivel az MSZP rendelkezik és mindenben, amiről azt gondolják, hogy a városnak fontos, abban támogatni fogják a többséget.
- Negyedik, hogy úgy látom a testületben nagyobb teherbírással, fizikai és szellemi kapacitással kell odaállni a munka mellé, mert kevesebben vagyunk. Nagyon remélem, hogy a mostani számításaink igazolódnak és három mandátumunk lesz. Én 25 százalékot vártam polgármesterjelöltként, ez nem teljesült; az MSZP polgármesterjelöltje kevesebbet kapott, mint amit magától elvárt. A képviselőjelöltektől három mandátumot vártam, és én sokkal jobban izgultam ma azért, hogy ez teljesüljön is, mint a többiek.
Grőber Attila a Jobbik mandátumszerzésére, azt mondta, nagy dilemmát jelent számára is és az MSZP számára is, hogy hogyan lehet együttműködni a Jobbikkal, bár őket is a választópolgárok küldték oda, nem tud velük mit kezdeni, mert számára a Jobbik nem demokratikus párt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!