Sima kosársiker a bajnoki nyitányon


2010-10-03 19:36:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sima kosársiker a bajnoki nyitányon főképe
A Pápai KC múlt héten Győrött kezdte volna meg az idei pontvadászatot az NBI/B-ben, ám a világítás megtréfálta a csapatokat, így el kellett halasztani a bajnokit. Vajda József alakulata így hazai közönség előtt mutatkozhatott be a 2010/2011-es bajnokság első tétmérkőzésén. Az ellenfél az a Kozármisleny volt, akik múlt héten Veszprémben 83-69-es vereséget szenvedtek. A pápaiaknak hazai közegben nem is lehetett más elfogadható eredmény, mint a győzelem. Nagy rohamokkal indult a mérkőzés, a fehér mezes hazaiak 3 perc játék után már 10 góllal vezettek, nem csoda, hogy a vendégek mesterének időt is kellett kérnie. Az alapos fejmosás megtette hatását, a negyed felénél 3-ra feljöttek a kékmezesek (15-12), a negyed mégis megnyugtató 24-12-es állással zárult. A második negyedben tovább nőtt a különbség, a Baranya megyeiek nem tudtak lépést tartani a rendkívül jól védekező és támadásban is eredményes hazaiakkal, a nagyszünetben 44-27-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban is csak a mienk mögött kullogott Petőfi Áron csapata, az utolsó negyedre megnyugtató, 19 pontos előnnyel készülhettek Horváth Rolandék (60-41). A hajrában a hazaiaknál a fiatalok is szóhoz jutottak, a győzelem nem, csak a különbség volt kérdéses, végül 30 pontos, 84-54-es hazai sikernek tapsolhattak a kilátogatók. A Pápai KC esélyt sem hagyva ellenfelének, meggyőző játékkal indította a szezont és bizakodva készülhet a jövő heti Újbuda elleni derbire, melynek vasárnap 18 órától ismét a Városi Sportcsarnok ad otthont.
Vajda József: Egy szimpatikus, szerethető játékot szeretnénk játszani ebben a szezonban, úgy érzem, ennek az elvárásnak ma meg is feleltünk. Mindenki 100 százalékig odatette magát, betartotta az utasításokat, természetesen voltak hibák, de a 30 pontos különbség az magáért beszél. Balogh József halála miatt ez a szezonkezdet szomorú, de minden meccsen arra törekszünk, hogy elhunyt elnökünknek bizonyítsunk, aki az égi kosárpályáról néz le ránk.
Pápai KC - Kozármisleny 84-54 (24-12, 20-15, 16-14, 24-13)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!