Alacsonyabb a részvétel


2010-10-03 15:02:02  | cikk: Tóth Tamara  | 


A megjelentek számával kapcsolatban a 11 órás adatok a következőképpen alakultak: Pápán a 26 47 választópolgárból 3381-en jelentek meg, ez a választópolgárok 12, 98 százaléka. A megyében ez az adat 16,42 százalék, az országos adat pedig 16,31 százalék. Az előző évekhez képest alacsonyabb a részvétel mind országos, mind megyei és városi szinten is. Kanozsainé Pék Mária, a Választási Bizottság elnöke kérdésünkre elmondta, a kampánycsend sértésére vonatkozó bejelentés eddig nem érkezett be a Választási Bizottsághoz. Egy lakossági bejelentés érkezett a bizottsághoz, amely egy a postaládákba bedobott sajtótermékkel kapcsolatos. A kifogás tárgya az volt, hogy a választási plakát nem tartalmazta azt a sajtó által előírt követelményt, hogy ki a terjesztő szervezet, illetve a szerkesztésre és kiadásra vonatkozó legfontosabb adatokat, impresszumot sem tartalmazta.
- Ezt már érdemben elbírálta a Választási Bizottság és megállapította, hogy a kiadvány valóban e tekintetben törvénysértő, három pontban sérti a választási eljárás alapelvét, viszont magából a kiadványból nem lehet megállapítani, hogy kihez köthető, ezért a jelölőszervezetet a jövőbeni jogsértéstől eltiltani nem tudjuk. De mivel megállapított a szabálysértés, ezért a hatáskörrel rendelkezőhöz áttettük az ügyet, melyben a jegyző köteles eljárni. Egyébként a szavazás rendben megkezdődött és zajlik nemcsak itt a városban, hanem a környező településeken is. Említésre méltó probléma nem érkezett eddig-nyilatkozta portálunknak Kanozsainé Pék Mária.
A kisebbségi választásokra kijelölt szavazókörökben a 236 választópolgárból eddig 23 fő jelent meg a 11 órás adatok szerint.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!