Állatok Világnapja az Interspar parkolójánál


2010-10-02 17:04:05  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Állatok Világnapja az Interspar parkolójánál főképe
Immáron másodszor szervezte meg az állatok világnapja alkalmából az örökbefogadó napot az Interspar áruház.
Az Állatok Világnapja október 4-én van, amely napon az állatok védőszentjéről Assisi Szent Ferencről is megemlékezünk. Erre a napra esik ugyanis a szent halálának évfordulója. Az Állatok Világnapját 1991 óta ünneplik Magyarországon. A világnap eredetileg azt a célt szolgálta, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő állatok védelmére, és tiltakozzon pusztulásuk ellen. Mára már más értelmet is kapott: ezen a jeles napon az állatmenhelyek és állatkertek is megemlékeznek védenceikről. Céljuk az ember által kiszolgáltatott helyzetbe taszított állatok életkörülményeinek a javítása, az emberek figyelmének felhívása a gazdátlan, sanyarú sorsú élőlények iránt. Az ünnepnap jó alkalom arra, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint figyelmeztessen az Élet tiszteletére, és a békés együttélés fontosságára.

A délelőtt kezdődött programok között szerepelt az aszfaltrajzverseny, melynek témája az állatok világnapja volt. Az érdeklődők rendőrségi kommandós és kutyás, valamint kutyaruha és frizbi bemutatót nézhettek meg. Elmaradhatatlan volt a kutyakvíz, a kutyás ügyességi és a kutyaszépségverseny is.
- A tavalyi rendezvény nagyon sikeres volt, sok-sok kutyus és cicus talált szerető gazdira az örökbefogadás alkalmával, reméljük az idén is így lesz- mondta el Györkös Zsanett szervező.
Az esemény támogatói: Prémium Center, Pápai Rendőrség, Pedigree, Vitakraft, Friskies, Top Dog Kutyaiskola és a győri Agility Kutyaiskola.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!