A bartókosok is zenéltek


2010-10-01 21:29:36  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A bartókosok is zenéltek főképe
A zene világnapja alkalmából a Bartók Béla Zeneiskola közel 30 tanulója is játszott ma délután néhány darabot a Rákoczi utca sarkán.
Yehudi Menuhin 1975-ben az ENSZ Nemzetközi Zenei Tanácsban töltött be elnöki tisztet és így hívta életre a Zenei Világnapot, amelyet idén 34. alkalommal ünnepelhetünk. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és - az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.
- Azokkal a tanulókkal, akikkel a tizedik nyári táborban voltunk Fonyódligeten, velük játszunk ma, az ott tanult darabokat adtuk ma elő, melyben klasszikustól kezdve az operettig szerepelt minden- tájékoztatta hírportálunkat Falakiné Piltman Erika szervező.
A közel egy órás műsort a járókelők tapssal jutalmazták.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!