Egy pontot megérdemelt volna a Lombard


2010-10-01 20:47:12  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos János  | 


Egy pontot megérdemelt volna a Lombard főképe
Az NB I-es labdarúgó bajnokság 9. fordulójának nyitómeccsén a Lombard Pápa hazai közegben a tabella élén álló Videoton fogadta. A mieink a Szűcs, Takács, Bíró, Farkas, Rajnay, Quintero, Gyömbér, Bárányos, Abwo, Maric, Heffler összeállításban igyekezték folytatni jó sorozatukat, a másik oldalon Mezey mester a Bozsovics, Lázár, Lipták, Vaskó, Andic, Nagy, Sándor, Elek, Polonkai, Alves kezdőt küldte pályára. Hazai szempontból kedvezőtlenül indult a derbi, már az első percben Sándor György előtt adódott lehetőség, ám Szűcs a helyén volt. Tíz perc elteltével a hazaiak részéről Abwo veszélyeztetett, jobb oldali beadása egy védőn megpattant, a Vidi kapusa csak kapufára tudta csak tolni a lasztit. A 18. percben előnybe kerültek a vendégek, egy szögletet követően Elek fejelt a hálóba 0-1. Fél óra játék után ismét Szűcs parádés védésének tapsolhattak a kilátogató drukkerek, Polonkai tekerését tolta szögletre a portás. Az első félidő lefújása előtt nem sokkal megduplázta előnyét a Videoton: Farkas Attila újabb, csak a serdülő meccseken látható védelmi hibáját Alves használta ki, egy beadást követően a tehetetlen Szűcs mellett a hálóba helyezett 0-2. A folytatásra egy teljesen más Lombard jött ki az öltözőből, aminek 10 perc játék után meg is lett az eredménye, Takács beadását Heffler fejelte a hálóba 1-2. A 60.percben Marics kínálta meg egy kellemetlen lövéssel Bozsovics kapust, ám a labda centikkel elkerülte a kaput. A második 45 percben teljesen beszorították a hazaiak a vendégcsapatot, de az egyenlítő találat nem akart összejönni. A hangulat a Lombard feltámadásának és a Vidi játékosok durva belépőinek köszönhetően egyre paprikásabbá vált, előbb Mezeyt küldte el a kispadról a játékvezető, majd Elek kapott második sárgája után pirosat, mivel brutálisan odalépett Takácsnak. Az egy pont az utolsó pillanatokban Marics lábában volt, szabadrúgását azonban a vendégek hálóőre bravúrral védte, így egy izgalmas, színvonalas összecsapáson maradt a 2-1-es vendégsiker. Összességében elmondható, hogy a Lombard Pápa az első félidőben talán túlságosan is tisztelte ellenfelét - csak nyomozták a labdát a sárga-feketék - a második játékrészben mutatott játékával viszont legalább egy pontot megérdemelt volna.

Véber György: Az első félidőt úgy ahogy van, el kell felejtenünk, nagyon meg voltam döbbenve csapatom mentális gyengeségén, kishitűen futballoztunk, a Videoton pedig ezt vérprofin ki is használta. A találkozó végül erre a 45 percre ment rá, egy félidő előnyt egy csapatnak sem szabad adni. Amire viszont építhetünk a későbbiekben, az a második játékrészben mutatott játék, hiszen azt csináltuk, amit vártam.

Mezey György: Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben jobban játszottunk, megérdemelt kétgólos előnyre tettünk szert. A második játékrészben a bekapott gól után megzavarodott a csapat, nehezen vészeltük át a mérkőzés ezen szakaszát. A játékvezetőtől – aki meglátásom szerint rossz napot fogott ki - szeretnék elnézést kérni, valószínűleg olyan hangnemet használtam, ami nem illik.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!