Ásatások a Fő téren - Emberi csontok a Plébánia sornál


2010-10-01 15:29:04  | cikk:  | 


A szükséges engedélyek megszerzése után a Laczkó Dezső Múzeum munkatársainak, Szvath Márton és Pintér László régészek irányítása mellett megkezdődött a beruházást megelőző feltárás és leletmentés a Fő téren. A régészek elsőként a Plébánia soron elkerített munkaterületen kezdtek dolgozni, s felszín alatt kis mélységben kőből rakott falmaradványba ütköztek. Nem zárható ki, hogy a falmaradvány a középkori templomot bekerítő fal részlete; a korabeli épület és a falmaradvány közötti terület ebben az esetben az egykori cinterem, azaz temető: ezt a feltevést megerősítheti az is, hogy előkerültek az első emberi csontok is a kutatógödörben.
A régészeti feltárás várhatóan 50 munkanapot vesz igénybe; sok meglepetést tartogathat még a pápaiak számára a föld mélye.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!