Elkészült az Árok utca


2010-09-30 19:57:45  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


 Elkészült az Árok utca főképe
A képviselőtestület döntésének megfelelően 2009. május 26-án nyújtották be azt a TEUT pályázatot, mely az Árok utca felújítását célozta meg. A KDRFT november 26-án hozta meg támogató döntését a feladatról. A 15 millió 740 ezer forint értékben megvalósuló rekonstrukcióhoz 7 millió 840 ezer forint támogatást nyert a város, a hiányzó összeget Pápa Város Képviselőtestülete biztosította a 2010. évi költségvetésből.  A feltételes közbeszerzési eljárást a Tatai FTK Építő Kft. nyerte el. A munkakezdésnél tekintettel voltak a belvárosi útépítési beruházásokra, elsősorban a nemrég átadott Tókert utca- Szabadság út- Gróf út belső elkerülő út építési munkálataira és a Március 15. téren folyó kivitelezési munkálatokra is. Az elkészült beruházást ma délután a Tatai FTK Építő Kft. nevében Kiss Rita adta át dr. Péntek Árpádnak, a körzet önkormányzati képviselőjének.
Péntek Árpád beszédében elmondta, a ma átadott utca a szűken vett belváros valamikori határ utcája volt, hiszen a szomszédos Major utcában húzódott a történelmi városfal, mellette a várárok, múltjára a neve emlékeztet. Az utcában a közelmúltban nagyobb volumenű beruházások kezdődtek, felépült a Református Püspöki Hivatal, mellette pedig a felújított Evangélikus Általános Iskola található. Mint mondta, a közeljövőben kezdődő belváros rekonstrukcióhoz kapcsolódott ez a beruházás, hiszen a Fő tér lezárását követően jelentős forgalom terelődik erre az útszakaszra.
A felújítás során az Árok utca faltól falig új burkolatot kapott. 350 méter felújított úthosszon, 1900 m2 útterület, 1050 m2 járdafelület és 700 m2 útszegély újult meg. Az Ányos Pál utcánál forgalomlassító készült, mely a járda vonalában biztosítja a gyalogosok biztonságos és akadálymentes átkelését, melyet az utak csatlakozásainál is biztosított a kivitelező. A rekonstrukció során elkezdték a zöldfelületek kiépítését is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!