Megkezdődtek a munkálatok a Fő téren


2010-09-29 18:16:44  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Megkezdődtek a munkálatok a Fő téren főképe
Ma délután sajtótájékoztatót tartott Áldozó Tamás alpolgármester a Fő téren megkezdett munkák helyzetéről.   - Jól látható már, hogy a Fő téren megkezdődött a felső réteg, illetve a burkolatok eltávolítása a Nagytemplom előtti területen és a Plébánia soron. A korábban készített Örökségvédelmi Hatástanulmány alapján a régészek kijelölték azokat a területeket, ahol az ásatásokat meg kell kezdeni. Jelenleg az első ütemben kijelölt részekről távolították el a burkolatot a szakemberek, ez a rész már el van zárva a forgalom elől. A régészek fokozatosan veszik birtokba az egész munkaterületet; ameddig lehetséges, a Fő tér jelenlegi működési-közlekedési rendjét szeretnénk fenntartani. Az egész régészeti feltárásra 50 munkanapnyi időt kért a megyei múzeum. Reményeink szerint a régészek munkája után az egész területet át tudják adni majd a kivitelezőknek, és akkor megkezdődhet a közművek cseréje, majd az új burkolatok kialakítása is - tájékoztatta hírportálunkat Áldozó Tamás. Kapcsolódó cikkek:

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!