Dél-afrikai sportdelegáció Pápán


2010-09-29 18:16:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Dél-afrikai sportdelegáció Pápán főképe
Ukrajna és Lengyelország után Magyarországra is ellátogatott a dél-afrikai Hessequa tartományából érkezett 50 fős küldöttség, akiket az Aranycsapat Alapítvány elnöke, az egykori kitűnő ferencvárosi futballista, Kű Lajos kalauzolt Budapest, Hévíz és Balatonfüred nevezetességein át egészen Pápáig. Az afrikai tartomány és az alapítvány remek kapcsolatot ápol egymással, jó példa erre, hogy június 29-től július 14-ig a dél-afrikai Stillbay-ben tartózkodott a Kű Lajos által összeszervezett csapat, a Hungarians. A fiatal labdarúgók kiemelkedő sikert értek el, hiszen az összmagyar diákválogatott a Nemzetek Kupáján veretlenül végzett az első helyen – tudtuk meg az elnöktől. A fiatal társaságot és kísérőiket – élükön Chris Taute kormányzóval - a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében dr. Kovács Zoltán fogadta, aki az Önkormányzat sporttal kapcsolatos tevékenységéről tájékoztatta a vendégeket, majd szó esett az élvonalban szereplő Lombard Pápáról is. A baráti hangulatú találkozó végén a polgármester átnyújtotta a város ajándékát, de a vendégek sem érkeztek üres kézzel: Chris Taute a labdarúgó világbajnokságon elhíresült vuvuzelát ajándékozta a polgármesternek. A lánycsapat ezután a Dél-afrikai Köztársaság nemzeti himnuszát énekelte el, majd a 14 éves sportolók Borbély Lajos kíséretében rövid városnézésen vettek részt, a nap a Várkertfürdőben zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!