Nem igaz, hogy a szocialista kormányok nem támogatták az ellenzéki városokat - az elmúlt évek támogatott fejlesztéseit összegezte a helyi MSZP


2010-09-28 20:57:36  | cikk: HuHa  | 


Nem igaz, hogy a szocialista kormányok nem támogatták az ellenzéki városokat - az elmúlt évek támogatott fejlesztéseit összegezte a helyi MSZP főképe
Talicskát tolva érkeztek a helyi MSZP-s képviselők a Tarczy Iskola elé, ma délutáni sajtótájékoztatójuk helyszínére. A púposra rakott talicskában színes dobozok jelképezték az előző négy év fejlesztéseit támogató állami és európai forrásokat.
-A választási kampány végéhez közeledve két olyan vád is megjelent a politikában, amit ezzel a talicskával szeretnénk visszautasítani. Az egyik, hogy a szocialista kormányok alatt az ellenzéki városokat nem támogatták és ezzel párhuzamosan talicskával tolták ki a pénzt. – mondta Grőber Attila polgármesterjelölt a talicskára mutatva – mi most hoztunk egy talicskát és benne vannak azok a fejlesztések, amelyek az elmúlt négy évben Pápán megvalósultak. Ezek között vannak célzott támogatással megvalósult fejlesztések – nem véletlen a Tarczy Lajos Általános Iskola előtt állunk, hiszen ez is ilyen forrással újult meg - és vannak európai uniós támogatások.  A politikus úgy véli, nincs igaza azoknak, akik azt mondják, hogy ezekhez nincs köze a szocialistáknak, hiszen az Európai Unió adta azokat, és a jelenlegi miniszterelnök néhány évvel korábban elhangzott szavait idézte fel, mely szerint Orbán Viktor azt mondta: Európán kívül is van élet. Ha ez így lenne, akkor ezek a fejlesztések nem valósulhattak volna meg városunkban.
-Összesen – nem számítva a húsgyár megmentésére kapott állami garanciás hitelt - 9,1 milliárd forint érkezett a nagyobb projektekre a városba és a kistérségbe – erősítette meg a polgármesterjelölt szavait Gőgös Zoltán, a párt helyi elnöke, hozzátéve - tizennyolc Európai Uniós projekthez 3,7 milliárd forint támogatást szerzett a város. A politikus emlékeztetett arra, az európai uniós források előtt címzett támogatások és céltámogatások segítették a fejlesztéseket és ezekből néhány nagyobbat ki is emelt. Így azt, hogy 1 milliárdot kapott a Tarczy Iskola felújítására a város, 1,4 milliárd forintos volt a szennyvízberuházás, háromszáz millió forintos támogatással valósult meg a Balla Róbert téri Általános Iskola és egyedi kormánydöntés alapján százmillió forint érkezett a műfüves pályára.
-Sorolhatnám tovább a különböző fejlesztéseket támogató állami forrásokat, hisz mi most csak a legnagyobbakat mutatjuk be jelképesen a talicskában. Ezzel szeretnénk demonstrálni, messze nem igaz az, hogy szocialista kormányok idején az ellenzéki városok nem jutottak forrásokhoz, hiszen megyénkben Pápa és térsége talán a legtöbb pénzt kapta fejlesztési terveihez, és egyúttal várhatjuk is, hogy ennek folytatása lesz.
Gőgös Zoltán hozzátette, mindehhez kellett az az összefogás, ami a városban kialakult a forrásokhoz szükséges önerő biztosítására.
-Azt gondolom, ez a program folytatható, ezt a talicskát letétbe helyezzük és a mostani kormánypártoknak kölcsönadjuk, hogy egy hasonló ciklus után hasonlóakról tudjanak beszámolni - mondta a párt helyi elnöke, hangsúlyozva – büszkén állunk ezek mellett a támogatások mellett, hiszen ezekben nem kis része volt az itteni csapatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!