Az OCÖ is reagált a Jobbik kijelentéseire


2010-09-28 19:27:54  | cikk: mo  | 


Orbán Imre legutóbbi sajtótájékoztatóján megszólította az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) alelnökét Kozák Jánost és ifj. Kozák Jánost. A képviselők úgy reagáltak a Jobbik helyi elnökének kijelentésére, hogy Jobbiknak nincs erkölcsi alapja az OCÖ pénzügyi tevékenységét kritikával illetni. Az alelnök úgy fogalmazott, hiszen a Jobbik országos szervezetén belül több visszásság került napvilágra.
-    Az országos önkormányzaton belül az elmúlt négy évben végeztük a munkánkat, hol jobban, hol kevésbé jól. Biztos, hogy vannak hiányosságok. Az Állami Számvevőszék jelentését sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom, hiszen az országos önkormányzat elnöke feljelentést tett a számvevőszék vizsgálata ellen, ugyanis két teljesen különböző jelentés látott napvilágot. Nem tudom, hogy mi volt a háttérben, nem tudom, hogy mi a valóságtartalma, egy biztos, hogy az országos önkormányzat közgyűlésén a hivatalvezető jelentése szerint minden rendben volt, és mi ezt az előterjesztést fogadtuk el – fogalmazott Kozák János.

Az OCÖ alelnöke hozzátette, bízik abban, hogy mindez a kampánynak tudható be, bár úgy látja, a Jobbik kampánytól függetlenül sem képes megteremteni a békés együttélés talaját.
-    Ők akkor érzik jól magukat, ha zavarosban tudnak halászni. Ha csend van, akkor hangot kell adni egy kreált ügynek. És ez nem egy jogállam megteremtését célozza meg, hanem olyan zaklatott állapotot teremt, ahol az emberek nem érzik jól és biztonságban magukat – szögezte le az alelnök.

Ifj. Kozák János elmondta, megérti a Jobbik effajta „kirohanását”, ugyanis az országgyűlési választások óta rendkívüli mértékben csökkent a párt támogatottsága, és megint – ahogy a tavaszi választásokon is – megpróbálja előhúzni a rasszista kártyát, de szerencsére erre a pápaiak nem vevők – fogalmazott a képviselő.
Ifj. Kozák János hangsúlyozta, inkább arról kellene beszélni, mi mindent tett a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat Pápa Város Önkormányzatával közösen, gondoljunk akár csak a foglalkoztatásra. A képviselő úgy fogalmazott, a Jobbiknak inkább gratulálni kellene mindazért, amit a kisebbségi önkormányzat a cigányság felzárkóztatása érdekében eddig tett.   
 


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!