Csombó Péter – Csabrendek 4-0


2009-10-01 19:21:26  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Csombó Péter – Csabrendek 4-0 főképe
A megyei első osztályú bajnokság 7. fordulójában Ugod csapata 4-0-ás győzelmet aratott Csabrendek alakulata felett. A hazaiak góljait egytől-egyig Csombó Péter szerezte, aki már közel 15 éve hétről-hétre az ugodi mezt húzza magára. Péter korábban már döntött el egymaga bajnoki találkozót, 2004-ben a Peremarton elleni 8-1-es sikerből 6 találattal vette ki részét. A kezdetekre a sportember így emlékszik vissza:
- 1991-ben, 8 évesen kezdtem focizni a Szommer Tibor vezette ugodi focisuliban. Az első csapatom mégis a Malomsoki SE volt, mivel akkoriban még nem volt Ugodnak megyei I. osztályú csapata.
A felnőttek között 16 évesen mutatkozott be és már második mérkőzésén két góllal és gólpasszal hívta fel magára a figyelmet. Érdekesség, hogy akkoriban Mészáros Norbert is Ugodon rúgta a játékszert, aki azóta a Bajnokok Ligájában szereplő Debrecen oszlopos tagja. A csatár innentől kezdve stabil kezdőjátékosa lett az ugodi labdarúgó csapatnak. A 2004/2005-ös szezon hozta meg a legnagyobb sikert, amikor is ezüstérmet akasztottak az együttes tagjainak nyakába. 2008 nyarán a gárda a másodosztályba kényszerült, ahol nem is lehetett más cél, mint visszakerülni a megye legjobbjai közé.

- A szezon kezdete előtt nem titkolt célkitűzésünk a bajnokság megnyerése volt, ami sikerült is, hiszen 13 ponttal megelőzve a második helyezett Nemesszalók csapatát, toronymagasan lettünk bajnokok. Idén tehát ismét az első osztályban vitézkedünk, jelenleg hét mérkőzésen két győzelem, négy döntetlen és egy vereség a mérlegünk.
A jelenleg hét gólt számláló futballista mesternégyesére így emlékszik vissza:
- Az első gólom egy szöglet után született, a hosszú oldalon érkezve rúgtam a hálóba a labdát. A második félidőben baloldali beadás után a lecsorgó labdát pofoztam a hálóba. Egy perccel később született meg klasszikus mesterhármasom, amikor a vendégkapus bizonytalanságát kihasználva éles szögből gurítottam a kapuba. 10 perccel a lefújás előtt állítottam be a végeredményt, amikor is fejjel voltam eredményes.
Kérdésemre, mely szerint ki a példaképe, meglepő választ adott.
- A csapattársaim, Kun Szabó Attila, aki számos dologról mond le azért, hogy ebben a csapatban focizhasson. Szőke Zoltán, aki küzdeni tudásból példát mutat a fiataloknak. Vesztergom József, aki nem ismeri az elveszett labda fogalmát, valamint Hegedüs Zsolt, aki sérülése ellenére hétről hétre vállalja a játékot.

A csapattársak is elismerően nyilatkoznak Péter játékáról.
- Egy nagyon jó felépítésű focistának tartom, mivel gyors, robbanékony és nem utolsó sorban nagyon jól fejel. (Gödri Zsolt)
- Nagyszerű képességekkel megáldott labdarúgó. (Kun Szabó Attila)
- Igazi sportember. Öröm vele focizni, mintegy 20 éve. (Hipság István)
- A felnőtt csapatba kerülésekor érződött rajta a csiszolatlan gyémánt esete, de így is bőven megfelelne egy magasabb osztályban is, hála tehetségének. (Szőke Zoltán)

Hétvégén az eddig veretlen Úrkúthoz látogat az ugodi csapat.

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!