Az Erkel iskola összes diákja az utcán énekelt


2009-10-01 12:39:08  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Az Erkel iskola összes diákja az utcán énekelt főképe
Ezekben a percekben fejeződött be a szívmelengető, mindenki számára közismert dallamokat énekelő Erkeles diákok éneklése a város nevezetesebb pontjain.  A zene világnapját az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola mintegy 450 diákja, az elsőstől a nyolcadik osztályosig és velük együtt az egész tanári kar együtt ünnepelte népdalokat énekelve négy helyszínen. A Pápai Református templomnál kezdték, majd a Városháza dolgozóit örvendeztették meg gyönyörű éneklésükkel, onnan az áruház elé vonultak át és végül a Fő téren, a Nagytemplom előtt hirdették a zene szeretetét.
– 2005-ben volt egy országos kezdeményezés, hogy a Zene Világnapja alkalmából a zenei iskolák az ország különböző helyszínein egy időben, az utcán énekelve ünnepeljenek együtt és annyira sikeres volt, hogy úgy döntöttünk mi minden évben megtartjuk, hagyományt teremtettünk vele. A gyerekek nagyon élvezik a dolgot külön transzparenseket is készítettek. Az alkalomhoz szorosan kapcsolódik az iskolánkban található kiállítás, melyben minden megtalálható, ami a zenével kapcsolatos, a gyerekek készítettek még kottás zoknit is. Ebben az évben Haydn évfordulót ünnepelünk, így a kiállítás november 7-ig, Erkel születésének évfordulójáig lesz látható- mondta Heizer Zoltánné, igazgatóhelyettes.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!