Bárányos volt a vezér


2010-09-25 20:27:42  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Bárányos volt a vezér főképe
Bravúros győzelmet aratott a Lombard Pápa a ma esti Budapest Honvéd elleni bajnoki találkozón. A mieink hatgólos összecsapáson 4-2 arányban múlták felül a Massimo Morales vezette kispestieket. Véber György fiai a Szűcs, Takács, Bíró, Farkas, Németh, Quintero, Gyömbér, Bárányos, Abwo, Heffler, Marics összetételben rohamozták a házigazdák kapuját. A Kecskemét elleni derbihez hasonlóan ezúttal is korán előnybe került a Lombard, hét perc elteltével Heffler jobboldali szögletét a hosszú oldalon érkező Goran Maric három méterről a hálóba felejte 0–1. Húsz perc játék után a Pápa kettőre növelte előnyét: Bárányos Zsolt végezhetett el szabadrúgást a hazai tizenhatos jobboldalánál, a csavart lövés a jobb felső sarokban kötött ki 0–2. Pár perccel később éledeztek a hazai remények, Abass labdaszerzése után a 16-oson belül csinált egy cselt, és 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot 1–2. A második félidő 12. percében ismét kettőre nőtt a különbség a két gárda között, Bárányos 18 méteres, jobblábas lövése a keresztlécről a gólvonal mögé pattant, onnan pedig vissza a mezőnybe. 1–3. Egy óra játék után ismét szépített a Honvéd. A pápai védők a 16-son belül fel akartak szabadítani, de végül az egyik játékos tökéletes passzt adott Abassnak, aki 11 méterről nem kegyelmezett 2–3. Folytatódott az adok-kapok, húsz perccel a lefújás előtt Heffler Norbert lőtte ki a bal alsó sarkot (2-4), ami egyben a mérkőzés végeredményét is jelentette.

Massimo Morales: Megérdemelten nyert a Pápa, el kell ismerni. A kezdésnél, az első percekben nem koncentráltunk eléggé, ezután pedig csak fokozódtak a problémák. 2-0 után jól reagált a csapat, átvette az irányítást, és ha van egy kis szerencsénk, akkor a második félidőben egyenlíthettünk is volna. Agresszívebb, fegyelmezettebb futballt kellene játszanunk, ez volt a gond a Haladás ellen is. Úgy érzem, mentálisan kicsit elfáradt a csapat, el kell ezt a meccset felejteni és tiszta fejjel kell készülni a folytatásra.
Véber György: Nagyszerű győzelmet arattunk egy jó csapat otthonában. A héten megbeszélt dolgok taktikai részét jól megvalósítottuk. Persze, voltak hibák is, 2-0 és 3-1 után például profibban kellett volna hozzáállni a dolgokhoz és akkor nem kellett volna izgulni. Egy-egy rövidebb periódust leszámítva a mi akaratunk érvényesült. Az első fordulók után fokozatosan lendült bele a csapat, szerintem jó úton járunk, és az élmezőny végén lehet majd az együttes helye.
(nso.hu)


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!