Nem lehet száz nap után számon kérni mindazt, amit négy év után kellene – Áder János a Fidesz pápai csoportjának rendezvényén


2010-09-25 20:10:04  | cikk: HuHa  | fotó: Mike György  | 


Nem lehet száz nap után számon kérni mindazt, amit négy év után kellene – Áder János a Fidesz pápai csoportjának rendezvényén főképe
Nem lehet száz nap után számon kérni mindazt, amit négy év után kellene - mondta ma délután Áder János, a Fidesz Európa parlamenti képviselője, aki a párt pápai szervezetének meghívására érkezett városunkba. A politikus a Petőfi gimnáziumban tartott lakossági fórumon beszélt a kormány eddigi munkájáról és jövőbeli terveiről.
-Az elmúlt két hétben a sajtóban a szocialisták folyamatosan számon kérték a kormányon, hogy miért nincs nagyarányú nyugdíjemelés, miért nem adott a kormány több pénzt a kórházaknak, miért nem adott 100 milliárd pluszpénzt az önkormányzatoknak, miért nem teremtett egy millió munkahelyet és így tovább. Ha a szocialisták így állnak hozzá az ország előtt álló kihívásokhoz, akkor meg kell nézni, hogy mit tettek az elmúlt nyolc évben és mennyi felelősségük van abban, hogy ezek a kérdések feltehetők – kezdte mondanivalóját Áder János, majd az Orbán kormány és a FIDESZ-KDNP többségű parlament munkáját összegezte. - Száz nap alatt ötvenöt törvényt fogadott el a parlament és további javaslatok vannak az országgyűlés előtt. A politikus kiemelte a bankadót, a kisebb önkormányzati testületeket és parlamentet, az örökösödési és ajándékozási illeték eltörlését az egyenes ági leszármazottak esetében, a tíz kisebb adó eltörlését és a társasági adó jelentős csökkentését.
-Ezekre lehet azt mondani, hogy ez semmi, de ha azt vesszük, hogy milyen mélyről indultunk és milyen kihívásokkal kell szembe néznie az új kormánynak, akkor az első száz nap mérlege pozitív – hangsúlyozta. A munkahelyteremtéssel kapcsolatban az autóipari fejlesztéseket említette, köztük a győri Audi fejlesztését, mely 1800 új munkahelyet teremt.
Áder János után dr. Kovács Zoltán polgármester, polgármesterjelölt szólt a megjelentekhez, aki beszédében a város elmúlt négy évének eredményeiről, a megkezdett program folytatásának fontosságáról beszélt és mindenkit a választáson való részvételre buzdított.

(Áder Jánossal készített beszélgetésünket holnap olvashatják.)

Kapcsolódó cikk:


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!