Új módszer, új energia, fejlődő Pápa – Nyárbúcsúztató Családi Nap az MSZP-vel


2010-09-25 19:36:44  | cikk: mo  | 


Új módszer, új energia, fejlődő Pápa – Nyárbúcsúztató Családi Nap az MSZP-vel főképe

Bográcsgulyásfőző versennyel indult az MSZP Nyárbúcsúztató Családi Napja az Erzsébet ligetben. Amíg a kondérokban rotyogott a gulyás, addig a színpadon a Mikroszkóp Színpad művészei vidám, szórakoztató műsorral várták a közönséget. Az elkészült bográcsgulyásból az érdeklődők sem maradtak ki, a közönség adagonként 300 forintért vásárolhatott a finom ételekből, az így befolyt összeget pedig a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére ajánlották fel a szervezők. Mindeközben folyamatos gyermekprogramok, kézműves foglalkozás, arcfestés, ügyességi és népi fajátékok várták az Erzsébet ligetbe látogatókat.
Délután a Megafon Zenei Egyesület érkezett a nyárbúcsúztató napra, a fiatal lányok és fiúk nagy közönségsikert arattak vidám, zenés műsorukkal.

A családi nap közönségét Mesterházy Attila, az Magyar Szocialista Párt elnöke köszöntötte. Beszédében arra kérte a helyi képviselőjelölteket és a polgármesterjelöltet, hogy a választási kampányban is és az önkormányzatban is kizárólag a pápaiak érdekét képviseljék, csak arra koncentráljanak, mivel lehet jobbá, élhetőbbé, szebbé tenni a várost. Az első a város érdeke legyen és csak másodsorban a Magyar Szocialista Párt érdeke. Mesterházy Attila beszédében Veszprém megye legnagyobb problematikáját említette, a munkahelyek hiányát.
- Miközben nagyon sokat épült, szépült a város, talán ez az a terület, amely leginkább meghatározza az emberek életét, és ebben nagyon nagy a lemaradás. Úgyhogy nagy örömmel hallottam, hogy polgármesterjelölt úr programjában markánsan szerepel a foglalkoztatás bővítése, a munkahelyteremtés. Éppen ezért tartom jónak ezt a csapatot, akik már régóta tesznek a településért, bizonyítottak. Azt kívánom, Pápa olyan település legyen, ahol a pártpolitika nem mérgezi a helyi közéletet, ahol nem szétszakítja az embereket, hanem a közösségért való cselekedet összekovácsolja az itt élőket – fogalmazott az MSZP frakcióvezetője.

A pártelnök a jelenlegi kormány eltelt 120 napjáról is beszélt.
- Bizony a Fidesz sok esetben megtévesztette Önöket, átverte Önöket az országgyűlési kampány során és az elmúlt négy évben, amikor ellenzékben voltak. Az elmúlt százhúsz nap nem az emberekről, nem Önökről szólt, hanem egy politikai párt hatalmának bebetonozásáról és a demokrácia súlyainak, ellensúlyainak lebontásáról – hangsúlyozta Mesterházy.

A folytatásban bemutatkozott Grőber Attila, az MSZP helyi polgármesterjelöltje és kiemelt néhány sarkalatos pontot választási programjukból.
- Elkészült egy olyan program, amely a munkahelyteremtéstől az infrastruktúrán át az oktatáson keresztül ível az egészségügyig. Az úgy nem megy, hogy a politikusok azzal dicsekednek, hogy hány milliárd forintot költöttek munkahelyteremtésre. Az úgy megy, hogy megnézzük, hogy van-e probléma. Ha van probléma, akkor megoldjuk. Akkor érem el a politikai célomat, ha Pápán mindenki, aki munkát keres magának, talál. Egy másik pont a programunkból, amire rendkívül büszke vagyok. Fontos dolog, hogy Pápát turisztikai központtá tegyük. Hozzuk létre Magyarország első űrhajós múzeumát. Ez elérhető és megvalósítható. Azt javasoltuk, hogy 2013-at nyilvánítsuk a Pápai Hús Évének és szervezzünk egész éves rendezvénysorozatot, amelyben megünnepeljük, így méltóképpen fogjuk városunkat képviselni, hiszen 100 éves a húsgyár. Csináljuk egy textilipari múzeumot. Csináljunk egy olyan egységes múzeumi rendszert, ahol interaktív múzeumi kiállítások és múzeumpedagógiával tudjuk várni a diákokat – ismertette városi programjuk részleteit Grőber Attila.

A jelölt hozzátette, egy fejlődő, modern gazdaságú Pápát teremtenének. Új módszerekkel, új energiával a fejlődő Pápáért. Beszédét követően Grőber Attila bemutatta a 10 választókerület jelöltjeit.

A rendezvény fellépőinek sorát az Irigy Hónaljmirigy koncertje zárta.       


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!