Az Öreghegyen tartott sajtótájékoztatót a Jobbik


2010-09-25 18:03:16  | cikk: mo  | 


Az Öreghegyen tartott sajtótájékoztatót a Jobbik főképe

Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke az Öreghegyben tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót, felhívva a figyelmet a hegyre vezető utak rossz állapotára. A helyi elnök arról beszélt, ez csak az egyik zavaró tényező, amit az Öreghegyben pihenni vágyóknak el kell szenvedniük. Orbán Imre egy levelet tárt a nyilvánosság elé, melynek írója dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselőhöz címezte sorait. A feladó szerint szavai süket fülekre találtak, a levélre egy hónapja nem érkezett válasz, ezért kereste fel a Jobbik képviselőit.
Orbán Imre részleteket olvasott fel a levélből, melyben egy helyi lakos - több ottlakó nevében - elégedetlenségét fejezte ki az öreghegyi Felső utcába nemrég költözött cigány család életkörülményeivel kapcsolatban.
„Mióta ideköltöztek, az udvaruk egy szeméttelep, különböző járművekkel folyamatosan szállítják a lim-lomokat különböző helyekről. Ezzel tüzelnek, ezáltal szennyezve a környezetet.[…] Népes családjukban életerős férfiak és nők vannak, munkát különösebben nem vállalnak, egész nap a hegyen lődörögnek, isznak, mulatoznak, úgy látszik, jó segélyt kapnak. Körbejárják a környékbeli kerteket, ahol érik, leszedik a gyümölcsöt, leszedik a termést, elhajtják a lábas jószágot.” – olvasható a panaszban. Orbán Imre tolmácsolva a levélben foglaltakat elmondta, a szülők gyermekei koszosak, sokszor ruhátlanul szaladgálnak az úton, wc nincs a háznál – ajánlja az ANTSZ figyelmébe, s felhívja az állatvédők figyelmét a családdal élő háziállatok nem megfelelő tartására.
A Jobbik helyi elnöke úgy fogalmazott, ideje lenne cselekedni ez ügyben. Hozzátette, egy választott képviselőnek legalább harminc napon belül illik válaszolni a levelekre, amennyiben nem válaszol, legalább intézkedjen – fogalmazott Orbán Imre.

A sajtótájékoztató második pontjaként Orbán Imre az Állami Számvevőszék közleményéről tájékoztatott az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gazdálkodásával kapcsolatban.
- Az Állami Számvevőszék hűtlen kezelés, a számviteli rend megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett, miután megvizsgálta az OCÖ másfél éves gazdálkodását. A számvevőszék  szerint a roma érdekképviseleti szervezet 2009. és 2010. első félévi gazdálkodásának vizsgálata során feltárt szabálytalanságok közül több megalapozza a bűncselekmény gyanúját. Az ÁSZ szerint a hűtlen kezelés egyebek között az önkormányzat működésével össze nem függő kiadások finanszírozásával, a számvitel rendjének megsértése a számviteli előírások folyamatos és súlyos megszegésével, az adócsalás elsősorban adófizetési kötelezettségek elmulasztásával valósult meg – mondta Orbán Imre.
A helyi elnök úgy fogalmazott, két kérdést tesz fel az OCÖ alelnökeinek, Kozák Jánosnak és ifj. Kozák Jánosnak: Éreznek-e felelősséget a cigány érdekképviseleti szervezetnél feltárt, az Állami Számvevőszék jelentésében foglalt hiányosságok miatt? Az önkormányzati választáson, Pápán a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége kisebbségi képviselőiként, ifj. Kozák János Kupon polgármester-és képviselőjelöltként, Kozák János Devecserben képviselőjelöltként ilyen politikai háttérrel hogyan kívánják képviselni a cigányságot, illetve – ha megválasztják őket képviselőnek, polgármesternek – a többségi társadalmat hogyan tudják így képviselni? – fogalmazott Orbán Imre.

 Kapcsolódó közlemény:


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!