Vidám családos nap a Várkerti parkolónál


2010-09-25 14:50:15  | cikk: mo  | 


Vidám családos nap a Várkerti parkolónál főképe
Ezekben a percekben éppen a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncoslábú növendékei szórakoztatják a közönséget a Várkerti parkolóban. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) Pápai Csoportja változatos, szórakoztató programokat szervezett a mai napra. Egy-egy sátorban kézműves foglalkozások várták a gyerekeket a Kópé-Vár közreműködésével, de volt tűzoltóautó és rendőrautóbemutató, itt voltak a Delta Íjászegyesület tagjai, akik célozni tanították az érdeklődőket és természetesen sok-sok meglepetésműsor zajlotta színpadon. Persze még koránt sincs vége. A szervezők este hat óráig várják az érdeklődőket, és természetesen nemcsak a 2 vagy több gyermeket nevelő nagycsaládosokat, a rendezvényen bárki részt vehet.

Krasztel Lászlóné, a NOE helyi csoportjának vezetője elmondta, legfőbb céljuk, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvállalás szépségeire és arra, hogy milyen értéket képviselnek a családok a társadalomban, hiszen - ahogy mondta – „fogy a magyar”. A szervezők szeretnék, ha minél többen csatlakoznának a NOE helyi szervezetéhez és megtapasztalnák e közösséghez tartozás előnyeit. A Pápai Csoport kiemelten fontosnak tartja a családok érdekképviseletét. A NOE országos szervezetének közel 300 tagcsaládja van, Pápán 20 család csatlakozott a helyi csoporthoz.

Krasztel Lászlónétól megtudtuk, a rendezvény lebonyolítását Pápa Város Önkormányzata támogatta. A technikai hátteret a Jókai Mór Művelődési Központ biztosította, de fellépők, a tűzoltók és a járőrkocsi is térítésmentesen vállalták a „fellépést”.

A rendezvényt dr. Kovács Zoltán Pápa polgármestere, országgyűlési képviselő nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta, mindenképpen tiszteletreméltó, ha egy család 3 vagy akár annál több gyermeket vállal. Ezen családok érdekképviseletét pedig a NOE helyi szervezete vállalta magára. A polgármester üdvözölte a helyi csoport munkáját és biztosította a városi önkormányzat támogatásáról. 
  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!