Műszaki átadó a Pápai Asztalos Kft. új üzem-csarnokában


2010-09-24 20:09:59  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Műszaki átadó a Pápai Asztalos Kft. új üzem-csarnokában főképe
A Pápai Asztalos Kft. ma délután tartotta új üzem-csarnokának műszaki átadóját a Kopja utcában. A KDOP-1.1.1/C-2009-36. számú „Telephelyfejlesztés a Pápai Asztalos Kft-nél” elnevezésű projekt az Európai Unió, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Az alkalmon Kovács József ügyvezető igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd röviden szólt a Kft-ről.
- Vállalkozásunk 25 éves sikeres tevékenységének eredménye ez a mai napi műszaki átadás. Az elmúlt években döntöttünk egy új, korszerű üzem építéséről az Ipari Park területén. A jelenlegi telephelyünk a Téglagyári úton van. A kivitelezési munkálatok 2010 januárjában kezdődtek, a beruházás értéke 238 millió Ft, melyből az üzemépület, irodák, raktárak, tér burkolat támogatási összege 95,3 millió Ft. E beruházással párhuzamosan technológiai fejlesztés is megvalósult. Cégünk 15 éve az export piacon is dolgozik. Elsősorban Németországba, Horvátországba, Szlovákiába, Romániába, de szállítunk Japánba is - mondta el az ügyvezető igazgató.
Mezei László építész a létesítmény műszaki adatairól szólt pár mondatot. Beszédében elmondta, hogy korszerű forgács-porelszívó rendszert, mely a szigorú környezet és egészségvédelmi előírásoknak megfelel, megújuló energiával működő tüzelőberendezést, ami a termelésből keletkezett fa forgácshulladékot alakítja hőenergiává, valamint lakkozó, felületkezelő rendszert helyeztek üzembe.
Végül dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere, országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez.
- Új helyzet jött létre az európai uniós pályázatok megjelenésével Magyarországon. Az uniós források regionális operatív programokba kerültek elhelyezésre, ahová a pályázatokat lehetett benyújtani. Egy-egy pályázat elég nehezen elkészíthető. A közép-és kivállalkozásoknál a gazdasági fejlődést kívánják támogatni, mint például az Asztalos Kft-nél. A Pápai Ipari Park nem hasonlítható a győri vagy székesfehérvárihoz nagyságában, de Pápa sokkal kisebb város is, mint az előbb említettek. Az ipari parkban közel 200 milliós támogatás jutott a különböző cégekhez. Az új telephelyünk hosszú időn át biztosít a fiataloknak, az utókornak egy korszerű, egészséges munkakörnyezetet- tette hozzá a polgármester.
Az ünnepélyes átadó után a résztvevők megtekinthették az új üzemet.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!