A ballások is óvják környezetünket


2010-09-24 18:53:52  | cikk: mo  | 


A ballások is óvják környezetünket főképe
A Balla Róbert Téri Általános Iskola is csatlakozott a Nyugat-Magyarországi Egyetem által koordinált Erdővel, fával a holnapért elnevezésű országos projekthez, melynek keretében az iskola diákjai ma délelőtt játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a környezettudatos magatartási formákkal. Imre Géza Zoltánné gyógypedagógus arról tájékoztatott, az intézmény 1-6. osztályos diákjai vesznek részt a projektben, tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott és autista gyerekek. A pedagógus hozzátette, a játékos feladatokat úgy állították össze, hogy tanulóik szórakozva sajátíthassák el a környezetvédelem alapvető üzeneteit. A gyerekek érzékszervi tapasztalatok útján tanulják meg az alapvető téziseket. Volt például gyümölcsfelismerés tapintás alapján, lekvármustra az ízlelőbimbók segítségével és természetesen rengeteg mozgás. A gyerekek madarat etettek, célba dobtak és megismerkedtek az erdők élővilágával.
Imre Géza Zoltánné elárulta azt is, az országos projekt részeként a jövő héten szakkörök várják a gyerekeket ugyanebben a témában. A gyerekek újra átismételhetik mindazt, amit a mai nap folyamán tanultak. A programsorozatot végül közös faültetés zárja.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!