Egy hetet csúszik az Árok utca felújítása


2010-09-24 18:24:39  | cikk: Tóth Tamara  | 


Az elmúlt választási ciklusokban minden egyes alkalommal sikerült egy-egy utcát megújítania Pápa Város Önkormányzatának. Így kapott új külsőt a Rákóczi utca, az Eötvös utca és most az Árok utca is. Dr. Péntek Árpád önkormányzati képviselő elmondta, szükséges volt ezt az utcát felújítani, hiszen jelentős áthaladó forgalmat bonyolít le.
- Emellett az elmúlt években jelentős építési beruházások is történtek az utcában, gondolok itt a közösségi, egyházi épületekre, illetve magánberuházásból társas házak is épültek ide, növekedett az itt lakók száma, emiatt is szükségessé vált az utca rekonstrukciója - fogalmazott dr. Péntek Árpád.
A mintegy 16 millió forintos beruházás felét Pápa Város Önkormányzata biztosította önrészből, másik felét pályázat útján nyerte el.
A felújítási folyamat már több napja tart, az útburkolat és szegélyek rendben vannak, jelenleg a közvilágítási illetve a 0,4 kilovoltos elektromos hálózatok kiváltásán dolgoznak a szakemberek, emiatt csúszik az eredeti határidőhöz képest az út átadása.
 - Annyira szűk az Árok utca felső szakaszán a járda, hogy a villanyoszlopokat, amelyek jelenleg a járdában vannak, mindenképpen ki kell venni. A kábeleket a földbe kell letenni, ezt terveztetni, majd engedélyeztetni kell, ez elég időigényes folyamat. Emiatt a járdák készítése is csúszik - mondta Németh Tamás, a Műszaki Osztály vezetője.
Az utcán a felújítást megelőzően olyan szűk járdák voltak, hogy több helyen is korrekcióra volt szükség, azonban a gyalogosok biztonsága volt az elsődleges szempont- mondta a Műszaki Osztály vezetője. Az utca rekonstrukciója várhatóan még a jövő hetet is igénybe veszi, így a forgalomelterelést a Kossuth utca és a Major utca felé várhatóan a jövő héten kell még az autósoknak eltűrni.


 


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!