Képzőművészeti szakkör a Várkastélyban


2010-09-23 21:36:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Képzőművészeti szakkör a Várkastélyban főképe
A Tudás-Szín-Tér projekten belül ifjúsági képzőművészeti szakkört indítottak középiskolás diákok számára a Várkastélyban.
- A szakkör 2010 januárjában kezdődött tehetséges, rajzpályázatokon eredményes 14-18 éves korú diákok számára a művészi látásmód, a kollektív alkotás, a képzőművészeti tudatosság és kifejezőkészség fejlesztésére. A nyáron lehetőségük nyílott a gyerekeknek egy képzőművészeti táborban is részt venni. A szakkör munkája elsősorban a képi eszközök és színelmélet alapjainak elsajátítására, valamint anatómia oktatás és aktmodell utáni rajzolás fejlesztésére épül. A képzés ideje alatt kompozíciós modell, emberi és állati tanulmányok, csontvázak, grafikai festészeti megjelenítésének módszereit, technikáját sajátíthatják el a résztvevők - mondta el Fekete Gábor rajztanár.
- A második félév tematikája az alakrajzolás. A mai alkalommal egy állati koponyát fogunk rajzolni a szabadban ceruzával, a jövő héten pedig az emberi koponyát készítjük el. Megismerkedünk az emberi és az állati csontvázzal, majd rátérünk a bőrre, az arc karakterre, s végül a portré, az emberalak lesz a téma. El kell mondanom, hogy vannak már a csoportban olyanok, akik nagyon jól rajzolnak koponyát vagy emberalakot. Van olyan tanítványom is, Orosz Erika, akinek már néhány képét meg is vették - tette hozzá a szakkörvezető.
Az ifjúsági képzőművészeti szakkör minden csütörtökön 2-től 5 óráig várja az alkotni vágyó fiatalokat a Várkastélyban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!