18 hónap múlva szálloda (frissítve!)


2010-09-22 14:43:34  | cikk: HuHa  | fotó: Babos János  | 


18 hónap múlva szálloda (frissítve!) főképe
-A tervek szerint 2012 húsvétján már a szálloda konferenciatermében találkozhatunk önökkel – mondta ma délelőtt Jaczkó László, a K+F Pannon Hotel Projekt Kft. ügyvezető igazgatója a Best Western Hotel Pápa ünnepélyes alapkőletételén. A Várkertfürdő szomszédságába tervezett hotel építésének első „munkafázisán”, az alapkőletételen többek között jelen voltak a város vezetői, Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Szarvas László erzedes, a NAMA vezetője, Scott Jones, a Boeing cég képviselője, a Pápa Bázisrepülőtér  valamint a NATO Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokhelyettese, a Magyar Szállodaszövetség regionális vezetője, a tervező és kivitelező cégek vezetői és megtisztelte jelenlétével az eseményt Christian Hoffer, a Best Western Közép-európai Régió elnök-vezérigazgatója is.  Jaczkó László, a szállodaépítő cég ügyvezetője beszédében felidézte a város vezetőivel való első találkozástól a mai alapkőletételig tartó időszakot. Mint mondta, közel 850 nappal ezelőtt tárgyalt először dr. Áldozó Tamás alpolgármesterrel a nemzetközi légibázis létrehozásának realitásáról, a fürdőfejlesztési tervekről és ehhez kapcsolódva szállodaépítési lehetőségről. Az elmúlt időszakban kiváló partnerre talált Kovács Antalban, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatójában, akivel a Várkertfürdőhöz közvetlenül csatlakozó szálloda építési tervei kapcsán léptek együttműködésre – emelte ki az ügyvezető. - A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben azok a gyógyfürdők és szállodák tudtak fejlődni és megmaradni, amelyek egymással szimbiózisban élve kínálnak a látogatóknak különböző szolgáltatásokat – fejezte ki reményét a további jó együttműködésre. Az ügyvezető üdvözölte a Várkertfürdő nagyszabású fejlesztési terveit is, melyhez a Támogatási Szerződés épp tegnap köttetett meg az Európai Uniós források biztosításáról. A Best Western Hotel Pápa terveit ismertetve elmondta, a szálloda teljes nettó szintterülete 8276 m2 lesz, a beruházáshoz jogerős építési engedéllyel rendelkeznek, a Pápai Építész Stúdió Kft. irányításával a kiviteli tervek véglegesítése folyik. A hotel mellett 134 felszíni parkolót létesítenek, az épületben 133 lakóegységet alakítanak ki, ebből hat magasabb színvonalú lakosztály, huszonöt emelt színvonalú szoba, a többi pedig minőségében négy csillagos kategóriájú szoba lesz. A komplexumban közel háromszáz fős konferenciaterem, kétszáz fős tematikus gasztronómiai központ, bár, bowlingterem és wellness részleg is helyet kap.
-A szálloda belső kialakításában a repülés élményét, érzését kívánjuk érvényesíteni és nagy örömömre szolgál, hogy a légibázis parancsnokhelyettese ennek a kialakításához segítséget ígért számunkra – fogalmazott az ügyvezető. A hotelt, - mely a Best Western márkanév alatt fog működni, az üzemeltetést pedig az Accent Hotel Management látja majd el – a Mezei László vezette építésziroda tervezte, a kivitelezést pedig a Market Építő Zrt. végzi el. A szállodaépítő cég a vendégforgalom szempontjából számít a Várkertfürdőbe érkező kikapcsolódni és gyógyulni vágyókra, a bázisrepülőtéren dolgozó külföldi katonák családtagjaira és a városba érkező turistákra, üzletemberekre.
Dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke üdvözölve a nagyszabású beruházást, mely szervesen kapcsolódik a város turisztikai fejlesztési terveihez. A polgármester beszélt arról, hogy csaknem két évtizede készült el a város rendezési terve, melyben már akkor megjelölték a fürdőt, amit aztán egy évtized elteltével fel is avathattak, a Várkertfürdő mellett pedig elkészült Magyarország egyetlen öt csillagos kempingje.
-A néhány éve elkészített Integrált Városfejlesztési Stratégiának komoly gyógy- és egészségturisztikai vonulata is van, amely most beleillik az Új Széchenyi-tervbe – mondta, hozzátéve - a városfejlesztési tervnek lényeges eleme az Eszterházy kastély felújítása, a Várkertfürdő fejlesztése és a Fő tér rekonstrukciója. A Várkertfürdőben megvalósuló gyógyászati központ építése és a vízfelület 1000 m2-rel való bővítése, a turizmus és a gyógyturizmus fejlődését szolgálja.
-2003 óta meghatszorozódott a városban eltöltött vendégéjszakák száma, köszönhető ez a kempingnek és a városban magánvállalkozásban működő panzióknak és hoteleknek. Ám ilyen szálláslehetőség, melyről Jaczkó úr beszélt, nem volt a városban. A megépülő hotel kiváló lehetőséget biztosít a konferencia-, gyógy- és sportturizmusnak és a város turisztikai fejlesztéseivel együtt Pápa versenyképessé válik Komárommal, Győrrel, Sárvárral és Bük-fürdővel szemben – mondta. Dr. Kovács Zoltán szólt arról a 445 millió Ft-os Európai Uniós támogatásról is, melyet a szállodaépítő K+F Pannon Hotel Projekt Kft. nyert el a beruházáshoz a Regionális Fejlesztési Tanács vonatkozó pályázatán, és megemlítette azt a 400 milliós forrást, mellyel a Várkertfürdő fejlesztéséhez járul hozzá a Tanács.
A köszöntő szavakat követően a városvezető, a K+F Pannon Hotel Projekt Kft, ügyvezető igazgatói és Scheer Sándor, a kivitelező cég vezérigazgatója elhelyezték az alapkövet a megépítendő szálloda helyén. Az építési beruházás a tervek szerint egyébként már október végén elkezdődik, átadását pedig 2012 tavaszára tervezik. Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, a Várkertfürdő mellett épülő hotelt remek beruházásnak tartja. A Zrt. a telekeladásból jelentős bevételhez jutott és a remélhetőleg nagyszámú vendégforgalom a fürdő vendégforgalmát is növeli majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!