"Közlekedj okosabban, élj egészségesebben" – Autómentes Nap Pápán


2010-09-22 13:05:51  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 



Európában közel 3000 város, Magyarországon idén több mint 80 település vesz részt a kampányban. A mai dátum 1998 óta Európa-szerte egybeforr az Autómentes Nappal, amely többek között a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti problémákra, az emberbarát városi közlekedés előnyeire, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére kívánja felhívni a városlakók figyelmét. Pápa idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét mozgalomhoz, mely idén a "Közlekedj okosabban, élj egészségesebben" téma köré épül. A rendezvény-sorozat egyik hosszú távú célkitűzése ugyanis az, hogy rávegye a rendszerint napi szinten a városban autóval utazókat az alternatív közlekedési módok igénybe vételére.
Az idei Autómentes Napon a versenyzőket a Fő téren dr. Kovács Zoltán polgármester köszöntötte, aki stílusosan kerékpárral érkezett a megnyitóra.
- Az iskoláknak és óvodáknak köszönhetően közel 600-an vesznek részt a mai délelőttön, ami nagyon szép létszám. Ez a nap már ténylegesen tesztje lehet a Fő teret elkerülő útnak, amit a közelmúltban adtunk át, emellett a tapolcafői és a Várkert út melletti legújabb fejlesztésünkkel 11 kilóméter kerékpárút lesz a városban. Jövő ilyenkorra szeretnénk a forgalmat teljesen elzárni a Fő tértől, teret adva a gyalogosoknak, iskolásoknak, különböző rendezvényeknek, hiszen a tisztább levegőjű városért küzdünk.
A köszöntő után természetesen a sport kapta a főszerepet, melyek közül a futószámok voltak a legnépszerűbbek, hiszen a különböző kategóriákban összesen 350-en álltak rajthoz. A délelőtt során a legkisebbek és a legnagyobbak is megtalálták a hozzájuk legjobban illő programokat, hiszen streetball bajnokság, aszfaltrajz-, görkorcsolya és gördeszka verseny, ügyességi vetélkedők, autóbuszhúzó verseny színesítette az idei Autómentes Napot.
Részletes eredmények hamarosan.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!