A versenyképesség növelésével kell a vállalkozókat erősíteni - fórum az Ipari Parkban


2010-09-21 18:07:53  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


A versenyképesség növelésével kell a vállalkozókat erősíteni - fórum az Ipari Parkban főképe
A versenyképesség növelésével kell a vállalkozókat erősíteni - mondta ma délután dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő azon a vállalkozói fórumon, melyet a Pápai Ipari Park Kft. és a Veszprém Megyei Keresekedelmi és Iparkamara szervezett a város és a kistérség kis- és középvállalkozói számára. Az inkubátorházban megrendezett programon dr. Markovszky György, a kamara elnöke köszöntette a megjelenteket, mint mondta örül, hogy a Széchenyi Kártya Hitelprogramról szóló fórumra ilyen sok érdeklődő eljött. Dr. Kovács Zoltán a kormány által támogatott hitelprogram céljait foglalta össze és szólt a gazdaság talpraállításának terveiről. Úgy fogalmazott, elengedhetetlen a kiszámítható gazdasági környezet megteremtése, versenyképes gazdaságra és egyszerű adórendszerre van szüksége a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak. A politikus szólt az eddig megtett kormányzati lépésekről, a társasági adó csökkentéséről és az 58 adónem tízzel történt csökkentéséről, melyet még tovább kívánnak csökkenteni. Beszélt arról is, hogy a Pápai Ipari Park a válság idején is tudott fejlődni, két céget emelt ki és a közelmúltban elvégzett infrastruktúra fejlesztést említette, majd szólt a pályázati lehetőségek kihasználásának fontosságáról.
-Az elmúlt négy évben 4,5 milliárd Ft értékű pályázat valósult meg városunkban vagy áll a konkrét megvalósítás előtt. Ebből 1,5 milliárd a helyi építőipar megmaradását segítő és intézményi beruházás - mondta, hozzátéve, a helyi adórendszer 2006 óta változatlan adótételeket tartalmaz és 450 millió forint értékben kaptak mentességet a pápai kisvállalkozók.
A fórumon Czigány Attila, a kamara gazdaságfejlesztési főmunkatársa az új Széchenyi Forgóeszköz-és Beruházási hitel részleteit ismertette. A gazdaságfejlesztést, a kis- és középvállalkozásokat segítő két új hitel augusztustól igényelhető, jövő év elejétől pedig a Széchenyi Kártya Hitelprogram keretében önerő hitel is igényelhető lesz, mely a pályázatokon való indulásban segíti a vállalkozásokat. A már beindult új konstrukciók a forgóeszközgondokkal küzdő és a fejleszteni kívánó vállalkozásoknak nyújtanak kiszámítható és kedvező pénzügyi segítséget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!