Túl az első afganisztáni bevetésen


2009-09-30 16:38:24  | cikk:  | 


Szeptember 28-án - a SAC-program (SAC = Stratégiai Légiszállítási Képesség)első afganisztáni misszióját teljesítve - a svéd haderők ellátásához szükséges eszközöket szállított a Pápai Bázisrepülőtéren működő HAW (Nehéz Légiszállító Ezred) egyik C-17 típusú repülőgépe Mazar-e Sharifba.

Ez volt a pápai C-17-esek első afganisztáni küldetése. A HAW az elmúlt hetekben már részt vállalt a KFOR haderők koszovói ellátásában is. Úgy tűnik, a SAC-program az előzetes elvárásoknak megfelelően működik, Peter Flory, a NATO korábban Pápán is járt helyettes főtitkára kiemelte:

- Az első afganisztáni küldetés nagy lépés előre a SAC-programban résztvevő - NATO- és/vagy EU-tag - nemzetek számára a stratégiai szállítás terén mutatkozó hiányosságok megszüntetése szempontjából.

Az első C-17 Globemaster III (SAC-1) típusú repülőgép július 27-én érkezett Pápára, a SAC-2 pedig szeptember 21-én. A harmadik SAC-repülőgép - ami a tervek szerint októberben várható - teszi teljessé a tervezett SAC-17 flottát.

(Forrás: nato.int)


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!