Szerda délelőtt újra Autómentes nap


2010-09-21 13:13:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Szerda délelőtt újra Autómentes nap  főképe
Pápa városa szeptember 22-én 8:30 – 12 óráig idén is Autómentes Napot rendez a Fő utcán és a Fő téren. A szervezők idén is legalább 500 résztvevőt várnak, akik több sportágban mérettethetik meg magukat. Az európai autómentes nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat. A nap egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

A program:
Fő utca
08.30: Utcai futóverseny
09.30: Görkorcsolya gyorsasági verseny
10.00: Buszhúzó verseny 10-15 fős csapatok részére

Fő tér
09.00: Streetball
10.30: Görkorcsolya ügyességi verseny
11.30: Gördeszka ügyességi verseny

A délelőtt során kézműves játszóház, ugrálóvár, óvodásoknak aszfaltrajz verseny, pónifogat várja a kicsiket, akik emellett a Fő téren a Pegazus Színház közreműködésével játékos ügyességi vetélkedőn vehetnek részt
A rendezvény keretében szerdán 08.00 - 12.00 óra között a Fő utcát és Fő teret a Korvin utcáig a forgalom elől elzárják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!