Képtelen történet és Egy srác a mozi mellől- könyvbemutató


2010-09-20 22:31:34  | cikk: Babos Petra  | 


Hámori András Pápáról elszármazott, ma Budapesten élő szerző, aki hajdanán az Igaz Szó nevezetű valamint a Polgári Védelem című lapok munkatársaként és a Budapesti Honvéd sajtósaként is dolgozott.
Világéletében érdekelte a politika és a hírszerzés. Úgy döntött, hogy a kettőt összeköti, a valóságot vegyítette a fantázia birodalmával, megfűszerezve néhány csipetnyi ötlettel. Első regényének a Terror kufárjai-t tartom, amit a Gyűlölet fogsága követett. Mindkét regényem főhőse egy fiatal fotóriporter, aki előbb Afganisztánban, utóbb pedig a Közel-Keleten botlik bele a terroristák és népboldogítók világába.
A mai alkalmon két könyvét, a Képtelen történetek és az Egy srác a mozi mellől címűeket mutatta be, s közben Gosztola István és dr. Hermann István könyvtárigazgató beszélgetett a szerzővel.
- Aki látott már valaha műugró versenyt, az tudja, hogy a produkció már a magasban eldől. Fent a trambulinon. Ez egy sajátos reprodukciója az életnek. Az a 19 esztendő pedig, melyet Pápán volt szerencsém leélni, az én trambulinom - mondta Hámori András.
Az Egy srác a mozi mellől című könyv családregény. A kötetet Kerecsényi Zoltán szerkesztette és fényképezte. A könyvet hét fejezetre osztja. Olvashatunk benne Kosztya elvtársról, a Jókai Mozgóról, a Hódoskáról és a Griffről is.
A Képtelen történet riportregény, melyben egy nagynéni örökségéből kerül elő egy festmény hátára ragasztott fénykép, rajta a nevek, egy pápai zsidó orvos, feleségével és kisfiával. Az egész kisregény végül is nem más, mint nyomozás: hogy került a festmény, hátán a fényképpel, a nagynénihez, mi lett az orvoscsalád sorsa, különös tekintettel arra, hogy a kisfiút hivatalosan eltemették, de valójában más gyerek nyugszik a sírkőre vésett név alatt. Az író fantáziája azután váratlan, az irracionalitás határán mozgó fordulatokkal próbálja kinyomozni a történet szokatlan szálait. Egészen az utolsóig, amikor kiderül, hogy az évtizedek során álnéven felnőtt, megöregedett, zsidó férfi - aki eddig mit sem tudott az eredetéről -, szerzetes egy kolostorban.
A bemutató végén a könyvek megvásárlására is lehetőség nyílott, melyeket a szerző dedikált.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!