Vona: a legnagyobb élősködő a politika


2010-09-20 20:38:45  | cikk: mo  | 


Vona: a legnagyobb élősködő a politika főképe
Dúró Dóra, a Jobbik sajtóreferense és Vona Gábor, a radikális párt elnöke volt a vendége a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének a ma délutáni lakossági fórumon. Orbán Imre, a pápai szervezet elnöke miután bemutatta az őszi önkormányzati választáson induló jelölteket, megtartotta beszédét, melyben a kormányváltással, a Fidesz kétharmados győzelmével megvalósuló „demokratikus diktatúrára” utalt.

Orbán Imrétől Dúró Dóra vette át a szót. A párt szóvivője a Jobbik parlamenti munkáját értékelte. Elmondta, az Országgyűlésből gyakran hiányoznak a politikusok, ami rendszerint az álláshalmozásnak köszönhető. Dúró Dóra előadásában arról számolt be, a Fidesz több esetben a Jobbik programját valósítja meg. Példaként két határozati javaslatot említett: a nemzeti összetartozás napjának iskolai bevezetését és a határon túli területekre osztálykirándulások szervezését. Dúró azt hangsúlyozta, e két javaslatot a Jobbik már korábban megfogalmazta. A Jobbik sajtóreferense kritizálta a kormányt a tekintetben is, hogy több intézményi testületet felállítottak, de az elszámoltatás mégis várat magára.

A lakossági fórumon Erőss Bulcsú, a Jobbik helyi szervezetének képviselő-és polgármesterjelöltje kérte a választópolgárok szavazatait. Elmondta, eddig csak szavazhattak a választópolgárok, ma már választhatnak. A jelölt úgy fogalmazott, szervezetük 2008 áprilisa óta hosszú utat tett meg. Hozzátette, 20 év után ez az első alkalom, hogy a radikális nemzeti oldal jelöltet állíthatott mind képviselői, mind polgármesteri szinten. Erőss Bulcsú a képviselőtestületben elvégzendő feladataik tekintetében elmondta, legfontosabb, hogy a munkahelyteremtést szorgalmazzák.

Magyarországon ma egyetlen olyan terület sincs – beleértve az egészségügyet, a nyugdíjrendszert, az igazságszolgáltatást stb. -, amelyről elmondhatjuk, hogy rendben mennek a dolgok – fogalmazott Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Vona Gábor az ún. élősködőkről beszélt előadásában. Hangsúlyozta, a legnagyobb élősködő a politika, maguk a politikusok. Szerinte ez az oka annak, hogy nem fejlődik az ország. Vona szerint élősködők például az álláshalmozó politikusok. Élősködőnek nevezte a multinacionális tőkét is. Hozzátette, a multinacionális cégek adót nem fizetnek és számos állami kedvezményt kapnak. A pártelnök azt hangsúlyozta, a nemzetközi cégek vegyenek részt az adózásban. Vona Gábor a cigányság egy részét is élősködőnek nevezte. Megjegyezte, ő maga nem rasszista, hiszen lehet bárkinek sötétebb a bőrszíne, ha rendesen dolgozik – fogalmazott. A radikális párt elnöke elmondta, a cigányság azon részére gondol, amely segélyekből él és kivonja magát a magyarországi törvények alól.  Szerinte a cigányság egy jelentős része nem is akar igazán integrálódni – mint mondta – jól eléldegélnek abban az életformában, amelyben vannak: segélyeken, munka nélkül.

A lakossági fórumon a megjelentek kérdéseiket is feltehették a Jobbik vezetésének.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!