„Nagy szükség van a radikalizmusra” – Pősze Lajos volt a Jobbik vendége


2010-09-19 09:30:34  | cikk: mo  | 


„Nagy szükség van a radikalizmusra” – Pősze Lajos volt a Jobbik vendége főképe

Pősze Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője volt a vendége a radikális párt lakossági fórumának tegnap délután. A programon Erőss Bulcsú, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének polgármesterjelöltje köszöntötte a csekély számban megjelenteket, melynek kapcsán elmondta, szomorúan látja, hogy egyfajta apátia tapasztalható a pápaiak körében, de – a jobbikos képviselőjelölt véleménye szerint – nemcsak a szélsőjobboldali fórumokat hagyják ki rendszeresen a polgárok, hanem más pártok rendezvényeire sem látogatnak el.

A helyi jelölt kiemelt néhány pontot a Jobbik városi programjából. Szólt a közbiztonság javításáról, a segélyrendszer átalakításáról és a helyi médiával kapcsolatos elképzeléseikről. Erőss Bulcsú a tegnapi lakossági fórumon is megerősítette, ha bekerülnek a testületbe, nem fognak destruktív módon politizálni, a pápai ügyek érdekében össze kell fogni, a jó kezdeményezéseket ők is támogatni fogják.

Pősze Lajos, mielőtt rátért volna előadásának témájára elmondta, nem lenne szabad ekkora érdektelenséget mutatni a politikai közélet iránt. Úgy fogalmazott, sorsfordító évek jönnek, korszakváltás kezdődik és nemcsak Magyarországon, hanem Európában is. Megváltozik a gondolkodás, megváltoznak a hatalmi struktúrák, megváltoznak az értékek, és az embereknek ebbe a változásba kell bekapcsolódniuk. Ez pedig csak úgy lehetséges, hogy a változásokat ilyen kis közösségekben vitatják meg az emberek. Pősze elmondta, abban bízik, hogy az összes magyarországi párt minél aktívabban tudja mozgósítani a tagságát, minél több rendezvényt tud majd tartani közéleti kérdésekről.

Pősze Lajos előadásában a kormány eltelt 100 napját vette górcső alá. Arról beszélt, mely intézkedések valósultak meg, melyeknek kellett volna megvalósulni, mi az, amit elhalasztott a kormány és melyek az ún. látszat intézkedések. Mindenekelőtt hozzátette, a Fidesz nem teljes egészében a Jobbik programját valósítja meg – amit véleménye szerint az országos média próbál sugallni –, hanem „kimazsoláz” belőle néhány olyan elemet, amely nem igényel pénzt, különösebb előkészítést, s azokat terjeszti elő.

A jobbikos országgyűlési képviselő elmondta, a kormányváltással strukturálisan, csak külsőségekben változott a magyar közélet.
- A látványosságok ellenére számon kell kérni a politikán a tényleges tetteket. Ha megnézzük a kormány elmúlt négy-öt hónapjának törvényalkotási teljesítményét, elmondhatjuk: emberek százezreit, millióit érintő intézkedések nem születtek. Nagyon sok olyan intézkedés született, amely látszólag fontos. Látszólag nagy horderejű például a gazdasági csomag, vagy a médiatörvény, de valójában azok sem körültekintőek. A devizahitelesek ügyében már jóval korábban kellett volna lépni, de azt is el kell mondani, hogy ez túl nagy segítséget így sem jelent. Ennél sokkal nagyobb változásokra, beavatkozásokra lenne szükség. A másik legfontosabb kérdés a családi adózás kérdése. Nagy csend van. Az, hogy egysávos adókulcs lesz, ez – lássuk be – nagyon szimpatikus dolog. De, hogy ez hogy fog hatni a családokra, figyelembe veszi-e a gyerekek számát, nagy csend van. A rendszerben élő embereket napi szinten érintő kérdésekben lassan haladunk előre, és hisszük, ha látjuk… - fogalmazott Pősze Lajos.

Az országgyűlési képviselő az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatban kérdésünkre elmondta, a Jobbik minden eszközzel azon volt, hogy minél több településen állítson jelölteket. Úgy gondolja, a megváltozott törvény, a nehézségek és a „szokásos médiaelhallgatás” ellenére igazán jó eredményeket fognak elérni.



Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!