AEGON Játszótéri Nap


2010-09-18 21:17:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


AEGON Játszótéri Nap főképe
Immáron nyolcadik éve rendezik meg ősszel az AEGON Játszótéri Napokat a Kilián György lakótelepi AEGON Játszótéren.
- 2003. május 11-én avattuk fel a játszóteret. Az AEGON az országban 10 helyen játszótér akciót hirdetett, s ebben volt benne a pápai Kilián lakótelep is, melyet Asbóth Sándor, az AEGON Magyarország Biztosító területi igazgatója intézett. Azóta minden évben lakótelepi napokat szervezünk, melyre szeretettel várjuk a lakótelep minden tagját, kicsiket és nagyokat egyaránt- mondta el dr. Kovács Zoltán Pápa város polgármestere, országgyűlési képviselő.
Az alkalmon dr. Kovács Zoltán és Asbóth Sándor két mászókát adott át a gyerekeknek, amely közel fél millió forintba került.
A délelőtti esős időjárásnak köszönhetően a felnőtt és gyermek labdarúgó mérkőzéseket a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola Tagintézményének (Mező) tornatermében tartottak, melyre három gyermek és három felnőtt csapat jelentkezett. A hivatalos díjátadóra fél 12-kor került sor. A gyermekek mezőnyében a Munkácsy Mihály Általános Iskola csapata végzett az élen a Weöres Sándor Általános Iskola és a Tarczy Lajos Általános Iskola csapata előtt. A felnőttek tornáját az AB-Aegon csapata nyerte, második a Kilián FC, harmadik pedig a Polgármesteri Hivatal lett.
Délután viszont kegyesek voltak az égiek az AEGON Játszótéri Naphoz, hiszen kellemes napsütéses időjárás várta az ide látogatókat. 14 órától ugrálóvár, póni lovaglás, kézműves játszóház szórakoztatta a kicsiket. Az AEGON Játszótéri Nap keretében első ízben játékos versengésre hívták a családokat, melyre 11 család nevezett. Egy csapat 4 főből (2 felnőtt, 2 gyerek) állt, amelyben legalább egy felnőtt és gyerek között rokonságnak kellett lennie, de nem kellett a négy főnek egy családhoz tartoznia. A feladatokat mindenkinek meg kellett csinálnia az állomásokon, és a legtöbb pontot elért család lett a végső győztes. Azonos pontszám esetén az a csapat részesül előnyben, amelyik a legegységesebb felszerelésben szerepelt. A győztes csapat a Györkös család lett, akik egy hosszúhétvégét nyertek a döbröntei turistaházba.
Az érdeklődő gyerekek megismerkedhettek egy tűzoltóautóval, rendőrautóval, motorral és nagy volt az érdeklődés a rendőrkutyás bemutatón is. A fotogén gyerekek mesefigurákkal, barokk és huszár ruhában fényképezkedhettek.
A délután folyamán Pápa Város Fúvószenekarának nyárbúcsúztató koncertjét is hallhatták az ide érkezők, de színpadra léptek a Pápai kötélugrók, a JMK Vadvirág Néptáncegyüttese, a Törpe HRT, valamint Szeles József és Módri György is szórakoztatta az operett szerelmeseit.
A rendezvényt a Főnix zenekar bálja zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!