"Az ilyen rendezvények közösségteremtő és építő erejéből lehet táplálkozni" - II. Erzsébetvárosi Nap


2010-09-18 19:43:13  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 



Második alkalommal rendezte meg Pápa Város Önkormányzata az Erzsébetvárosi Napot a Béke téren. Már nagyon várták az erzsébetvárosi lakók ezt a napot, bár az időjárás reggel még nem fogadta kegyeibe a szervezőket, délutánra azonban kisütött a nap is és elfogyott a 130 kiló húsból készült pörkölt is.
Délelőtt 10 órától szentmise kezdődött Erzsébet város napja és a Kálvária templom búcsúja alkalmából, celebrált: dr. Csernai Balázs káplán. A perselybevételt a villámsújtotta harangszerkezet javítására ajánlották fel a szervezők, a misét követően dr. Csernai Balázs a Golgotáról megáldotta a városrészt.
A hagyományoknak megfelelően e nap megrendezése mögött is jótékony cél állt, a pörköltfőző verseny bevételét az Erzsébetvárosi Óvoda részére ajánlották fel a szervezők, melyből majd gyermekkonyhát vásárolnak az érintettek.  A nemes cél érdekében mindenki kötényt kötött, mintegy 13 csapat nevezett be, több mint 130 kiló marhahús főtt meg, s délutánra el is fogyott az összes adag.
Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, Unger Tamás képviselőtársával közösen szervezték ezt a napot nagy szeretettel, melynek fontos célja a jótékonykodás mellett, hogy az itt élők közösséget formáljanak.
 – Bár Unger Tamás képviselőtársam nem indul a következő ciklusban, de mindketten itt élünk, szüleink is itt élnek, tehát nem csak az elmúlt négy esztendő, amit a képviselőtestületben végeztünk fűz ide bennünket, hanem gyermekkorunk, mi itt nőttünk fel- mondta Venczel Csaba.
A város nevében dr. Áldozó Tamás köszöntötte a megjelenteket. Beszédében azt mondta, reméli a tavalyi kezdeményezés folytatásra talál, hiszen az ilyen rendezvények közösségteremtő erejéből lehet táplálkozni és építkezni.
14 órakor hirdették ki a főzőverseny eredményeit, a háromtagú zsűri elnöke elmondta, nagyon nehéz helyzetben voltak, két második és két harmadik helyezést osztottak ki a dobogó legfelsőbb foka mellé, melyre a Bakonyi Betyárok csapata állhatott.
A háromfős zsűri Horváth Jenőné erzsébetvárosi lakóból, Petri Lászlóné, az Erzsébetvárosi Óvoda vezetőjéből, és Kaszab Csaba, az állomás helyettes vezetőjéből állt össze. Az eredményhirdetést követően Venczel Csaba elmondta, idén 140 ezer forint gyűlt össze, mely összeget a színpadon át is adtak a szervezők az Óvoda vezetőjének.
Egész nap rengeteg program várta a városrész lakóit és az érdeklődőket, az elmaradhatatlan pónilovaglás és ugrálóvár mellett somlói borok, üdítők és édesség is folyamatosan kapható volt kis faházakban. A 11 órakor kezdődő zenés tornára a jókedvű képviselőjelöltek is beálltak, együtt ugráltak a picikkel nagy örömet okozva ezzel mindenkinek. Délután rengeteg színpadi produkció kezdődött, felléptek az Erzsébetvárosi óvodások zenés-táncos műsorukkal, őket a JMK Tücsök Gyermek Népzenekar Dédapáink muzsikája című előadása követte a színpadon, majd fellépett a Pápai Nyugdíjas Énekkar is, tőlük bakonyi népdalokat hallhattak az érdeklődők. Pápa Város Fúvószenekara bemutatta Őszbúcsúztató koncertjét, de fellépett a Pápai Nyugdíjas Tánckar is. A családi napok nélkülözhetetlen eleme a sport, a mai nap sem múlt el különböző sportok bemutatásával, ugráltak a Pápai kötélugrók, majd az Ugodi kötélugrók, de felléptek a Black Bunny Rock and Roll Klub és a Rebel Lion Tánc- Sport Egyesület táncosai is. Vidám perceket élhettek át a pápaiak a Törpe HRT műsorát hallva, majd nosztalgiázhattak Széles József és Módri György művészek Operettről operettre című műsorát hallgatva. 12 erzsébetvárosi lány jelentkezett a Syssy szépségversenyre, mely kuriózum volt a tavalyi és az idei Erzsébetvárosi napon is, ezt követően pedig a jó hangulatot a Pápai Musical Stúdió profi énekesei emelték a tetőfokig.

 

 

 


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!