Vízilabda – Elindult a bajnoki pontvadászat


2009-09-30 14:18:40  | cikk:  | 


Vízilabda – Elindult a bajnoki pontvadászat főképe
Múlt szombaton idegenben kezdte meg a 2009/2010-es bajnokságot a Pápai SE-Termál gyerekcsapata. Az ősz beköszöntével nemcsak a gyerekek, hanem a serdülők és a felnőttek is elkezdték az edzésmunkát, heti három alkalommal ugrottak vízbe pólósaink. Studringer Béla tanítványai tavaly debütáltak a pontvadászatban, amit tanulóévnek szántak. Sokan még úszásgondokkal is küzdöttek, ennek ellenére több győzelmet is sikerült aratni.

- Szombathely és Kaposvár csapata lógott ki a mezőnyből, rajtuk kívül mindenkivel partiban voltunk – kezdte a visszaemlékezést az edző – Nagykanizsával, Sopronnal, Balatonfűzfővel és Bajával is szoros összecsapásokat játszottunk, sőt a bajaiakat oda-vissza sikerült legyőznünk. Idén sem nézünk könnyebb szezon elé, bár a fejlődés úszásban, labdafogásban, technikában és taktikában szemmel látható. A létszámra sem lehet panaszunk, általában a nyári és téli szünet után még többen jelentkeznek, jelenleg 54-en vagyunk. Éppen ezért gyerek II csapat elindításán is gondolkodunk.

A pápai gyerekcsapat szeptember 26-án Dunaújvárosban a bajnokság első fordulójában a házigazdák mellett Balatonfűzfővel mérte össze erejét. Ezen a két meccsen elsősorban az újoncok jutottak szóhoz. A hazaiaktól 20-7-es, a fűzfőiektől 22-5-ös vereséget szenvedtek a pápaiak, ami nem is csoda, hiszen az ellenfél idősebb és képzettebb játékosokból állt.

A felnőttek az OB II-es bajnokság D csoportjában szerepelnek Székesfehérvár, Nagykanizsa, Sopron és Tatabánya társaságában. Tavaly a 4. helyet csípte el a legénység, az idei szezon sokkal nehezebbnek ígérkezik, mivel sok volt OB I-es játékos folytatja ebben az osztályban pályafutását. A Magyar Vízilabda Szövetség több változást is végrehajtott az idei pontvadászatra, minden alakulatnak úgynevezett digititkárt kell alkalmazni, akinek az a feladata, hogy a bajnoki forduló végén a mérkőzések statisztikáját azonnal elérhetővé tegye a világhálón. Változik a lebonyolítás is, innentől kezdve minden hazai csapat kétszer, míg a vendég gárda egyszer száll vízbe egy forduló során. Ezzel a pápai vezetőség sem ért egyet.

- Ezeket szem előtt tartva ősszel hat fordulót játszunk, a szabályok értelmében lesz olyan körünk, amikor például egy mérkőzésért kell leutaznunk Nagykanizsára. Ez tovább növeli a költségeket, arról nem is beszélve, hogy így még nehezebb lesz összeszedni a csapatot.

A Pápai SE-Termál felnőtt alakulatát jelenleg 28 játékos alkotja. Közülük kell az edzőnek kiválasztania azt a 14 pólóst, akik elutazhatnak a találkozókra.

- Ha az általam megálmodott kezdő hatosból mindenki ott lenne a fordulókon, bárki ellen komoly győzelmi esélyeink lennének. Sajnos azt kell mondjam, hogy kétszer ugyanabban az összeállításban nem is tudunk kiállni, betegségek, sérülések, munkahelyi vagy családi elfoglaltság miatt valaki mindig hiányzik. Tavasszal valószínűleg visszatér a keretbe a korábban Pécsett játszó ifjabb Osztrovszky Péter, akinek még kondicionális lemaradása van. Ő a kapus posztot kivéve bárhol bevethető, egyértelmű erősítése lesz csapatomnak.

A Pápai SE-Termál serdülő és felnőtt csapata hétvégén Nagykanizsára utazik.


Haraszti Gábor

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!