Erdővel, fával a holnapért az Erkelben


2010-09-18 01:10:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Erdővel, fával a holnapért az Erkelben főképe
Ma reggel 8 órától kezdődött az Erdővel, fával a holnapért című projekt az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat intézményében, melyet az alsó tagozatos diákoknak Heizer Zoltánné igazgató helyettes és Ludvig Andrea szabadidő szervező szerveztek.
A projekt a KEOP "A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok (szemléletformálás, informálás, képzés)" című pályázati kiírás keretében valósul meg.
A projekt célja, hogy az erdei környezetet védjük, és a faalapú termékek használatát népszerűsítsük első osztálytól negyedikig.
- Ez egy egynapos program, amelyen az intézmény alsó tagozatos tanulói vesznek részt teljes létszámmal (230 fő). Játékos programokon keresztül ismerkednek meg a projekt céljaival. A projekt egyik üzenete: a természetet behozzuk a városba (faültetés, téli madáretetés), ezt szűkebb közösségek (lakókörnyék, iskolák, munkahely) összefogásával valósíthatjuk meg. Tudatosítani kell a gyerekekben, hogy a vadon termő (gyógy)növények, gombák, gyümölcsök és egyéb étkek mint pl. a méz, a természet ajándékai, amelyek tiszta környezetből származnak, és létrehozásuk nem terheli a környezetet. A természet és a természeti erőforrásokkal való gazdálkodás megismeréséhez a projektben résztvevők támaszkodjanak szakemberekre (túravezetők, erdészek, környezeti szakemberek, mérnökök stb). Az elsős korosztállyal kezdve ismertetni lehet azt, hogy a természeti erőforrásokat egyszerre kell védeni és hasznosítani.
- Az Erkelben tartok szakkört is, melyen kis létszámú csoporttal foglalkozok egy-egy témakör feldolgozásával- mondta el Ludvig Andrea szabadidő szervező.
Az eredményhirdetés hétfő reggel lesz. A győztes osztály faültetése zárja a kisdiákok számára szervezett programot az Erkelben. A fát a Sylvestris Kertcentrum tulajdonosa Csizmazia Szilveszter ajánlotta fel.
A teljes program azzal zárul majd, hogy az általános iskolás korosztályban egy versenyt rendeznek, intézményenként 2-3 fő részvételével Fertődön.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!