Jobbik: az őszödi beszédnek aktualitása van


2010-09-17 21:51:52  | cikk: mo  | 


Jobbik: az őszödi beszédnek aktualitása van főképe

2006. szeptember 16-án, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének napján egy korszak zárult le – mondta az MSZP Korvin utcai irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján Erőss Bulcsú, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének polgármesterjelöltje. Erőss beszédében azt hangsúlyozta, a politikus, mint hivatás már korábban sem volt elismert szakma Magyarországon, de 2006 után még jobban ledegradálódott az emberek szemében. Hozzátette, a Jobbiknak is feladata, hogy visszaszerezze a politikusi szakma becsületét, szóljon az az érdekképviseletről, az emberek életminőségének javításáról. A képviselőjelölt leszögezte, egy politikus olyan fokú vulgaritást – amelyet Gyurcsány őszödön tanúsított – még belső körben sem engedhet meg magának. A jobbikos jelölt hozzátette, kíváncsian várja, mikor lesz egy következő őszödi beszéd a jelenlegi kormányfő részéről, mert – ahogy mondta – olyan sok gond, baj felgyülemlett ma az országban, elképzelhető, hogy megint lesz egy ilyen beszéd.

2006 ősze az elmúlt húsz év legsötétebb, legmocskosabb időszakát hozta a magyar nemzetre. Pénzügyi, gazdasági adatok visszatartásával, csalással, hazudozással, hivatali hatalommal való visszaélés elkövetésével a Gyurcsány-kormány hatalmon maradhatott – hangzott a mai sajtótájékoztatón Orbán Imre, a Jobbik helyi elnökének beszéde. Orbán Imre beszédében utalt a 2006-os őszi zavargásokra is.
- 2006 óta a mai napig rendőrterror uralkodik Magyarországon. Embereket vádolnak meg alaptalanul, tartanak fogva indokolatlanul, figyelnek meg politikai megrendelésre. A választások óta sok minden változott, de a Nemzetbiztonsági Hivatal a régi. 2006 óta Magyarországon nem létezik igazságszolgáltatás, jobb esetben csak jogszolgáltatásról beszélhetek – fogalmazott az elnök.

A jobbik szerint az őszödi beszédnek aktualitása van. Orbán elmondta, azt hitték, a kormányváltás után az MSZP-ét karanténba zárja a kétharmados kormánytöbbség, mindent elkövetnek, hogy az elmúlt nyolc év kormánypártja a történelem szemétdombjára kerüljön. Ismét csalódniuk kellett – tette hozzá a radikális párt vezetője.
A helyi elnök úgy fogalmazott, a Fidesz a saját és a nemzet sírásója, ha nem takarítja el az MSZP-ét időben. Gyurcsány Ferenc a napokban újra felbukkant, kétségtelen, hogy újra rá fog rontani a nemzetre – szögezte le Orbán Imre.
- Itt Pápán a Jobbiknak nincs dolga az MSZP-vel. Illetve van. El kell őket takarítani a politikai közéletből. Lehetetlenné tenni számukra, hogy visszatérjenek az ország vezetéséhez, hogy meghatározó tényezői legyenek újra a magyar politikának. Fel kell tárni minden mocskos ügyüket – fogalmazott Orbán Imre, majd hozzátette – Az önkormányzati választásokon a Fidesz politikai ellenfelünk. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal és a helyzetünkkel, az igazi tét számunkra az, hogy le tudjuk győzni a kommunista utódpártot, az MSZP-ét.

A beszédet követően a Jobbik képviselőjelöltjei és a szimpatizánsok átvonultak a Ferences templom oldalában „A kommunista diktatúra által 1950-ben Pápáról elhurcolt ferences rend tagjai és valamennyi szerzetes és szerzetesnő szenvedése és áldozatvállalása” emlékére Pápa Város Önkormányzata által állíttatott emléktáblához, és elhelyezték a tisztelet mécseseit.   


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!