Kontroll a hatalom felett - a Jobbik városi választási programja


2010-09-15 20:39:24  | cikk: mo  | 


Kontroll a hatalom felett -  a Jobbik városi választási programja főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón ismertette a párt választási programját. Erőss Bulcsú Kontroll a hatalom felett elnevezésű városi programjukból 6 témakört emelt ki.

Erőss Bulcsú elmondta, fontosnak tartják a közbiztonság javítását, a korrupció felszámolását és a közbizalom visszaállítását. Ennek kapcsán áttekintenék az elmúlt 20 év pályázatait és nyilvánossá tennék a közbeszerzési pályázatokat.

Az oktatás, a kultúra és a sport területén fontosnak tartják a nemzeti értékek előtérbe kerülését, a nemzeti öntudatra nevelést már az óvodában elkezdenék. Hűségjutalmat szavaznának meg az orvosoknak, tanároknak, ápolónőknek, köztisztviselőknek 25, 30, 35 és 40 év munkaviszony után.

Átalakítanák a szociális segélyrendszert. Beindítanák a „segély helyett munkát” programot és szigorítanák a szociális bérlakások kiutalását. Erőss Bulcsú úgy fogalmazott, a „potyautasokat” kizárnák a rendszerből.

A Jobbik helyi jelöltje a tömegközlekedéssel kapcsolatos intézkedéseik kapcsán elmondta, visszaállítanák a Pápa-Veszprémvarsány vasútvonalat és szorgalmaznák a Győr-Celldömölk vasútvonal villamosítását, valamint a 83-as számú főút Győr-Pápa közötti szakaszának kiszélesítését.

Pápa utcáin, közterületein rend és tisztaság legyen! – ezt célozza meg a Jobbik programja. Több szemétgyűjtőt helyeznének ki és nyilvános illemhelyeket alakítanának ki a város egyes utcáin.

Lokálpatrióta gazdaságpolitika, munkahelyteremtés. A Jobbik képviselőjelöltje úgy fogalmazott, az önkormányzatnak tudatos stratégiával és megalapozott városmarketinggel kell megjelenni a potenciális vállalkozások körében. Például a Pápai Ipari Park vonzóbbá tételével idecsalogatnák – akár a külföldi – vállalkozásokat, befektetőket. Az iparűzési adóbevételek adott százalékát munkahelyteremtésre fordítanák – tette hozzá a Jobbik polgármesterjelöltje.

Erőss Bulcsú kérdésünkre, az egyes programpontok megvalósításához szükséges források előteremtése kapcsán elmondta, bíznak benne, hogy – amennyiben bekerülnek a képviselőtestületbe – országgyűlési képviselőinken keresztül megfelelő mennyiségű forrást tudnak szerezni az egyes feladatok megvalósításához. Hozzátette azt is, a pápaiakért, a városi ügyekért össze kell fogni, e tekintetben nem zárja ki a Fidesszel és az MSZP-vel történő együttműködést.   


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!