Egészséges reggeli a Weöresben


2010-09-15 15:33:35  | cikk: mo  | 


Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) korábbi felmérései alapján az iskolások tej-és tejtermék fogyasztása, valamint zöldség-és gyümölcsbevitele jelentősen elmarad az ajánlott mennyiségtől, melynek később komoly egészségügyi következményei lehetnek. E káros hatásokat megelőzendő az OÉTI az Egészségügyi Minisztérium támogatásával hívta életre a Startolj reggelivel! elnevezésű iskolareggeli programot, melynek legfőbb célja az iskolás korosztály táplálkozásának egészségesebbé tétele.

A Startolj reggelivel! Programban 11 város 14 általános iskolája vesz részt, köztük a pápai Weöres Sándor Általános Iskola 5. és 8. osztályos tanulói. A program képviselőjétől megtudtuk, az ingyenes reggeliket – melyek rendszerint egészséges, vitamindús tápanyagokból állnak össze – 6 héten át kapják az intézmények. A gyermekek és tanáraik szeptember 13. és október 22. között minden tanítási napon az első szünetben fogyasztják el a dietetikusok által összeállított reggelit. Ám ezzel még nincs vége! A reggeli elfogyasztása után a diákoknak és tanáraiknak egy a program eredményességét szolgáló kérdőívet is kell tölteniük. A gyerekeknek egyébként ízlik az egészséges reggeli, és külön örülnek annak, hogy azt társaikkal együtt fogyaszthatják el.

A kezdeményezés elindítói bíznak abban, hogy a program sikere felhívja a figyelmet a probléma fontosságára és lehetőséget teremt arra, hogy a jövőben még több gyermek megismerkedhessen az egészséges táplálkozás és életmód alapjaival.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!