„ A múltra való emlékezés a jövő iránti elkötelezettség” -20. nevelési évét kezdi a Katolikus Óvoda


2010-09-14 20:14:22  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„ A múltra való emlékezés a jövő iránti elkötelezettség” -20. nevelési évét kezdi a Katolikus Óvoda főképe
20. nevelési évét kezdete meg a Szent Anna Római Katolikus Óvoda, melyet ma délután egy ünnepi szentmisével nyitottak a Szent Anna Plébánián.
Az alkalmon Salgó Ferenc lelki vezető atya köszöntője után Veisz Endréné óvodavezető szólt a megjelentekhez.
- Pontosan 20 évvel ezelőtt, ezen a napon áldotta meg az induló Szent Anna Római Katolikus Óvodát az akkori egyházmegyei főpásztor, dr. Szendi József nyugalmazott érsek atya. Az ünnep az egyes emberek, a közösségek és az intézmények életében kiemelt jelentőségű. Megállásra, hálaadásra, visszatekintésre, összegzésre, elcsendesedésre késztet. Sok közös élmény, imádság, lelkigyakorlat, zarándokút, ünnepi és hétköznapi esemény képei, érzései, hangulata villan fel ma mindannyiunkban- emlékezett az óvodavezető.
- Intézményünk története az idő végtelenébe nézve még nem hosszú, akár dióhéjban is elférne. Hisszük, hogy a jó Isten gondviselő tervében meghatározó szerepet szánt óvodánknak is. Helyi óvodai nevelési programunkat, nevelési elkötelezettségünket Szent Ágoston gondolatára építjük: „Az ember hit nélkül olyan, mint a vándor cél nélkül.” A nevelésben, a mindennapokban segítjük a gyermekekben a hit kibontakozását, erősödését, biztosítva mindazt, amit testi, lelki, szellemi, hitbeli fejlődésük megkíván. Tesszük ezt hittel, alázattal, szakmai felkészültséggel. Büszkék vagyunk, hogy a pápai Szent Anna Római Katolikus Óvoda közösségéhez tartozunk. Fenntartónk, a Veszprémi Érsekség gondosságának, támogatásának köszönhetően fokozatosan újult, változott, szépül az épület és környezete. Köszönjük érsek atya imáját és anyagi támogatását - tette hozzá Veisz Endréné.
Ezt követően a gyerekek üdvözölték az érsek atyát, majd dr. Márfi Gyula veszprémi érsek ünnepi szentmisét celebrált.
A szentmise végén a kicsik rövid énekes-verses produkcióját láthatták a jelenlevő szülők, nevelők.
A tanévnyitó ünnepély az óvoda himnuszának a („Száll, száll az ének, halld Istenünk”) közös eléneklésével zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!