Bepillantás az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye életébe


2010-09-13 19:13:34  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Bepillantás az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye életébe főképe
Vasárnap a református templomban a hittanos tanévnyitó istentiszteletet követően Kerpel Péter művésztanár nyitotta meg a Pápai Fogyatékosok Nappali Intézménye működését bemutató kiállítást.
A Pápai Fogyatékosok Nappali Intézménye 2000. január 3-a óta a Kisfaludy utca 16. szám alatt működi húsz férőhellyel. Az ő életüket, mindennapjaikat, gondjaikat, örömeiket bemutató fényképekből nyílt kiállítás vasárnap a református templomban. A kiállított mintegy 40 képről kérdeztük a művésztanárt. Mint mondta nagyon örül ennek a kiállításnak, hiszen sok éven át a Református Kollégium Gimnáziumának tanulói a Magyar Vöröskereszt szervezésén keresztül végeztek önkéntes munkát és vittek műsorokat a fogyatékosok otthonába.
- Meg is szerettük egymást a találkozások alkalmával, mindig szeretettel mentünk és mindig szeretettel fogadtak bennünket. Gyakran előfordult, hogy ők is ajándékot adtak mikor mentünk hozzájuk, így viszonozták a látogatásainkat. Lényegében erre a szeretetre épülő tevékenység gyümölcseként nyílt kiállítás a református templomban, ugye a református hit alapja a szeretet-mondta Kerpel Péter.
A kiállítás várhatóan egy hónapig lesz megtekinthető, olyan képanyagról van szó, ami időtálló. Ha az ember megtekinti egyrészt elszorul a szíve a fogyatékkal élők pillanatai kapcsán, másrészt bepillantás enged az intézmény szép és gazdag életébe.
A jövőre nézve a művésztanár kérdésünkre elmondta, az iskola diákjai szeretnék folytatni ezt a szép és nemes hagyományt és továbbra is együtt dolgoznak a Vöröskereszt munkatársaival. Kerpel Péter hozzátette egyre többször van példa arra, hogy közös műsort adnak a diákok és a fogyatékkal élők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!