Győzni kell Pakson!


2010-09-10 17:28:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzni kell Pakson! főképe
Bár hétvégén az Újpest – Ferencváros rangadóra figyel a honi labdarúgás színe-java, a pápai drukkerek számára legalább ennyire fontos kedvenceik paksi vendégjátéka. Véber György csapata ugyanis két nyeretlen mérkőzés után a három pont megszerzésének reményében az atomvárosiakhoz utazik. Az előjelek a házigazdáknak kedveznek, Kis Károly csapata a legutóbbi fordulóban a Haladás 2-1-es legyőzősével megszerezte idei első győzelmét - emellett két döntetlenje és két veresége van a paksiaknak. A Lombard háza táján továbbra is – a helyzetek kihasználatlansága és a védelem gyakori megingása mellett - a sérültek pótlása okozza a legnagyobb fejtörést Véber mesternek, Németh Milán részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Supics a héten elkezdte a könnyített edzéseket, de Tóth Gábor, Tóth Norbert, Rajnay Attila, Nagy Sándor és Bali Péter sem jött még rendbe. Jó hír, hogy vannak visszatérők is, Heffler Norberttel, Gyömbér Gáborral, Vadims Zulevsel és az egy mérkőzésről eltiltott Takács Péterrel is számolhat Véber a kezdő 11 kihirdetésekor. A Paks vezetőedzője szerint a támadójátékuk mellett a védekezésüknek is stabilnak kell lennie a Lombard ellen.
- Mindenképp szeretnénk visszavágni a tavaly elszenvedett idegenbeli vereségért, és a hazai döntetlenért. A mostani szezonban ennél sokkal jobban szeretnénk kijönni az oda-vissza harcból. Ehhez az első lépést most kell megtennünk hazai pályán. Az elmúlt két hétben azt a munkát, amit terveztünk elvégeztük, remélem, hogy ez majd a pályán is visszaköszön – vélekedett Kis Károly.
Véber György a Kaposvár elleni kezdőcsapatot szerette volna pályára küldeni, ám kényszerűségből a balhátvéd poszton változást kell végrehajtania Rajnay és Németh sérülése miatt.
- A mérkőzés előtt egy nappal sem tudom megmondani, hogy ki fog ezen a poszton pályára lépni. A héten teljes értékű munkát tudtunk végezni, a holnapi mérkőzésen a Kaposvár illetve a Zalaegerszeg ellen mutatott mezőnyjátékot várom a fiúktól, szeretnénk mi dominálni, valamint nagyon oda kell figyelnünk, hogy az előttünk adódó lehetőségeket kihasználjunk, a legutóbbi két mérkőzés is bebizonyította, hogy ennyi ziccert büntetlenül nem hagyhatunk ki.
A szombati mérkőzést a jelenlegi legjobb magyar játékvezető, Kassai Viktor vezeti.

Várható kezdőcsapatok:
Paks: Csernyánszki– Fiola, Éger, Szabó, Csehi– Magasföldi, Sifter, Böde, Vayer– Kiss, Montvai
Lombard: Szűcs L. – Venczel, Bíró, Farkas, Takács P. – Quintero, Gyömbér, Bárányos - Abwo, Maric, Heffler

A hatodik forduló további párosításai:
szeptember 10., péntek
Vasas - Kaposvár
Győr - DVSC
szeptember 11., szombat
Honvéd-ZTE
Újpest - Ferencváros
Siófok-MTK
Kecskemét - Haladás
szeptember 12., vasárnap
Videoton - Szolnok

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!