Reagált a Fidesz a tegnapi jobbikos sajtótájékoztatóra


2010-09-10 14:46:36  | cikk: mo  | 


Reagált a Fidesz a tegnapi jobbikos sajtótájékoztatóra  főképe
Áldozó Tamás, a Fidesz helyi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón reagált a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke által tett kijelentésre. Tegnap ugyanis Orbán Imre azzal vádolta Áldozó Tamást, hogy antiszemitának nevezte pártjukat. A jobbikos sajtótájékoztatón elhangzott: „Abból a székből, ahonnan Áldozó Tamás szokott minket nézni, a Zsinagóga első padsorából, onnan mi tényleg antiszemita párt vagyunk.”

A Fidesz helyi elnöke úgy fogalmazott, ahogy azt a Polgári Kör rendezvénye előtti interjúban is hangsúlyozta, amíg a Jobbik vezetése nem képes kulturáltan, a politika szabályainak megfelelő módon, közérthetően elmondani azt, amit akar, addig a Fidesz a Jobbikkal semmilyen vitába nem hajlandó keveredni, addig nincs miről beszélni. Leszögezte: A városi televízió felvételei igazolják, hogy nem nevezte a Jobbikot antiszemita pártnak.
- Én a Jobbikról azt mondtam, hogy ameddig nem lesz képes elhatárolódni az antiszemitizmustól és egyéb förtelmes dolgoktól (például a platánfára akasztgatás gondolatától), addig nekünk itt Pápán és a megyében nincsen mit megbeszélnünk – utalt vissza az egy héttel ezelőtti interjúra az elnök.

Áldozó Tamás azt hangsúlyozta, ami tegnap történt, az minden határon túlmegy. A Fidesz elnöke így üzent Orbán Imrének.
-    A Zsinagóga első padsora semmiben nem különbözik a pápai Nagytemplom első padsoraitól. És üzenem Orbán Imrének azt is, hogy van egy örök, isteni parancs, úgy szól: „Ne ölj!”. Ha valaki ezt megszegi, akkor utána gyilkos lesz és áldozat lesz. A gyilkosnak minimum kijár az, hogy megnevezzük és rámutassunk, az áldozatnak pedig az, hogy megemlékezzünk róla. Megkérem Orbán Imrét, hogy sétáljon a városban egy kört! Nézze meg az életerős férfiakat és asszonyokat, aztán menjen le a bölcsődébe, nézze meg az ott gondozott gyerekeket. Aztán menjen át az óvodába és az általános iskolába, utána menjen be az idősek otthonába, nézze meg az életerős időseket és a magatehetetlen öregeket. És amikor képben lesz egy ilyen közösségről, a pápaiak közösségéről, akkor gondoljon arra, hogy 1944-ben ezekből az emberekből – a bölcsődés és iskolás korúakból, életerős és magatehetetlen felnőttekből – 2500-at elvittek és megöltek. És ha neki ezen viccelődni támad kedve, és ha ő ehhez képest határozza meg a saját maga és az én helyemet, akkor az egy borzasztó dolog. Remélem, hogy – ahogy nevezik – a magafajták között is vannak olyanok, akik ettől elhatárolódnak – fogalmazott Áldozó Tamás.

A Fidesz helyi elnöke hozzátette, akárhányszor fognak emlékezni a Zsinagógában az 1944-es eseményekre, ő valóban ott fog ülni az első sorban, akkor is, ha közfeladatot lát el, és akkor is, ha magánemberként van jelen. Áldozó Tamás feltette a kérdést: hol volt Orbán Imre és Erőss Bulcsú, amikor ez a megemlékezés zajlott? Hisz ők is a helyi társadalom kisebb-nagyobb közösségeit kívánják vezetni, legalábbis ezt az igényüket fejezték ki az őszi önkormányzati választásokon történő indulásukkal – fogalmazott a helyi elnök.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!